Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Τον Σεπτέμβριo του 2016 οι αποφάσεις της ΕΚΤ για νέα μέτρα

BofA Merrill Lynch: Τον Σεπτέμβριo του 2016 οι αποφάσεις της ΕΚΤ για νέα μέτρα
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, πρέπει να επεκταθεί πέραν του Μαρτίου 2017
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει η ΕΚΤ τη νομισματική της πολιτική στη συνεδρίαση του Ιουλίου, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.
Οι αποφάσεις για νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, πρέπει να επεκταθεί πέραν του Μαρτίου 2017.
Πέραν των προοπτικών για τον πληθωρισμό, η BofA εκτιμά ότι το χρηματοπιστωτικό και πολιτικό ρίσκο στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, απαιτεί διαρκή στήριξη από την κεντρική τράπεζα.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αρνητικές αποδόσεις στον πυρήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να είναι αντιπαραγωγικές.
Δεν αποκλείεται ο Draghi να αναβαθμίσει τη λεκτική του παρέμβαση, κάνοντας χρήση του όρου του προκατόχου του Jean Claude Tricher, περί «επαγρύπνησης», αντί της «στενής παρακολούθησης».
Ωστόσο δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρει απλώς ότι «επίκειται η αναθεώρηση της στάσης της ΕΚΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης