Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Με δεκαετή φυλάκιση κινδυνεύει ο Μαρινάκης - Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν

BBC: Με δεκαετή φυλάκιση κινδυνεύει ο Μαρινάκης - Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν
Ο Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αρνείται όλες τις κατηγορίες την ώρα που αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας για το αν θα δικαστεί στην Ελλάδα, αναφέρει το BBC
Αντιμέτωπος με δέκα χρόνια φυλάκισης βρίσκεται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό BBC, με αφορμή το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας, Nottingham Forest.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της αγγλικής ομάδας, Fawaz Al Hasawi, δήλωσε πως το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα.
To ΒΒC αναφέρεται στις δικαστικές περιπέτειες του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ελλάδα.
«Το BBC κατανοεί ότι ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος κατηγορείται για στήσιμο αγώνων και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είναι ο επίδοξος αγοραστής.
Ο Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αρνείται όλες τις κατηγορίες την ώρα που αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας για το αν θα δικαστεί στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Fawaz Al Hasawi, περιμένει την έγκριση της Football League για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ωστόσο, η Nottingham Forest δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους επίδοξους επενδυτές».
Όπως αναφέρει το BBC, «από την προηγούμενη χρονιά, ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε σκάνδαλο στημένων ελληνικών αγώνων για την περίοδο 2011-2013.
Μαζί με άλλους Έλληνες παράγοντες και διαιτητές, κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό, αλλά και για ηθική αυτουργία σε βομβιστική επίθεση με στόχο φούρνο ιδιοκτησίας πρώην διαιτητή το 2012.
Ο ίδιος αρνείται τα πάντα.
Μετά την πρώτη ακροαματική διαδικασία τον Ιούνιο του 2015, ο Έλληνας μεγιστάνας αναγκάστηκε να καταβάλλει εγγύηση 200 χιλ. ευρώ, ενώ του απαγορεύθηκε να έχει ενεργό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες μέχρι να αποφασιστεί αν θα περάσει από δίκη.
Εάν ο 48χρονος επιχειρηματίας κριθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή δεκαετούς φυλάκισης».
Όσον αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Forest, το BBC τονίζει πως «ο Μαρινάκης πιθανότατα θα περάσει με επιτυχία τον έλεγχο της Football League για τους νέους ιδιοκτήτες ο οποίος έχει θεσπιστεί ''για να προστατεύει την εικόνα και την αξιοπιστία' της κατηγορίας'' αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί ένοχος για οποιοδήποτε κακούργημα.
Ο Μαρινάκης έχει ήδη απαλλαχθεί για παλαιότερες κατηγορίες για στήσιμο αγώνων λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, σημειώνεται.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης