Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Καλύτερα του αναμενομένου τα κέρδη το β΄ 3μηνο 2016 - Στα 1,03 δισ. ελβετικά φράγκα

tags :
UBS: Καλύτερα του αναμενομένου τα κέρδη το β΄ 3μηνο 2016 - Στα 1,03 δισ. ελβετικά φράγκα
Τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά -5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, στα 7,4 δισ. φράγκα
Πτώση στα καθαρά κέρδη της για το β΄ τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα (29/7) η UBS, με τα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας ωστόσο να κρίνονται καλύτερα των εκτιμήσεων, εν μέσω συνεχών περικοπών εντός της τράπεζας, καθώς και λόγω της ασταθούς κατάστασης στις αγορές.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ελβετικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 1,03 ελβετικά φράγκα (1,05 δισ. δολ.), έναντι 1,21 δισ. ελβετικών φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα εν λόγω αποτελέσματα να κρίνονται ωστόσο πολύ καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμειναν κέρδη ύψους 636 εκατ. φράγκων.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά -5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, στα 7,4 δισ. φράγκα, ενώ πτώση της τάξεως του -2% σημειώθηκε και στα λειτουργικά έξοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 5,9 δισ. φράγκα.
Μέσω ανακοίνωσής της, η UBS ανέφερε ότι οι πελάτες της συνεχίζουν να απέχουν από τις συναλλαγές, λόγω της αστάθειας που έχουν επιφέρει στην αγορά διάφορα γεωπολιτικά γεγονότα, με αποκορύφωμα την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.
«Οι συνθήκες αυτές μοιάζει απίθανο να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της τράπεζας, η οποία εδρεύει στη Ζυρίχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης