Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.): Η κυβέρνηση να διερευνήσει άμεσα την διαρροή εγγράφου του ΥΠΕΞ στην ομάδα «Ρουβίκωνας»

Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.): Η κυβέρνηση να διερευνήσει άμεσα την διαρροή εγγράφου του ΥΠΕΞ στην ομάδα «Ρουβίκωνας»
Απαραίτητη η διασφάλιση ότι το περιστατικό θα είναι απομονωμένο - Σε αντίθετη περίπτωση, νομιμοποιείται η λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την δημοσιοποίηση απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών από την ομάδα «Ρουβίκωνας» ζητά ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με ερώτησή του που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών.
Με αφορμή την ερώτηση ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η περιέλευση απόρρητων εγγράφων σε μια ομάδα η οποία προβαίνει επανειλημμένα σε πράξεις βανδαλισμού περιουσιών και διατάραξης κοινωνικών και πολιτικών συναθροίσεων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται ευαίσθητα έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.
Η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να αποδώσει άμεσα ευθύνες για την έκνομη αυτή ενέργεια.
Επιπλέον, οφείλει να διασφαλίσει ότι η αξιόποινη και πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά του προσώπου που διέρρευσε το διαβαθμισμένο έγγραφο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό που δεν θα επαναληφθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση, νομιμοποιεί τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού ο οποίος τροφοδοτεί και θάλπει παράνομες δραστηριότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης