Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κοντομηνάς στη Βουλή: Μηδενικός ο δανεισμός του Alpha - Σφοδρή κόντρα με τον Κασιδιάρη

Κοντομηνάς στη Βουλή: Μηδενικός ο δανεισμός του Alpha - Σφοδρή κόντρα με τον Κασιδιάρη
Ο κ. Κοντομηνάς δεν είναι πλέον μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και έχει μεταβιβάσει τις μετοχές στην κόρη του
Ο δανεισμός του τηλεοπτικού σταθμού Alpha είναι μηδενικός, τόνισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, κατά την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ από τις τράπεζες.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς, όλα τα παλιά δάνεια του Alpha έχουν εξοφληθεί.
Ο ίδιος δεν είναι πλέον μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και έχει μεταβιβάσει τις μετοχές στην κόρη του.
Ο κ. Κοντομηνάς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη λεγόμενη «διαπλοκή» επιχειρηματιών, πολιτικών, τραπεζών, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι κάνουν άλλοι επιχειρηματίες, εκδότες και καναλάρχες. 
Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι οι καναλάρχες δεν πρέπει να έχουν σχέση με το δημόσιο και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η διαπλοκή. 
Όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Κοντομηνάς τόνισε ότι ο διαγωνισμός θα είναι διαβλητός, αν δεν πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Οι τρέχουσες εκκρεμότητες

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σύμβαση ανοικτής πίστωσης (αλληλόχρεος ανοικτός λογαριασμός) ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία εξυπηρετείται κανονικά και έχει ως ενέχυρο μεταχρονολογημένες επιταγές ή συμβάσεις πελατών) και άλλος ένας αλληλόχρεος ανοικτός λογαριασμός στην Eurobank ύψους 2,8 εκατ. ευρώ με μηδενικό υπόλοιπο, που έχει ως ενέχυρο προσωπική εγγύηση και μεταχρονολογημένες επιταγές.

Σφοδρή κόντρα με Κασιδιάρη

Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Δημήτρη Κοντομηνά και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κασιδιάρης, διαμαρτυρόμενος, είπε ότι ο Alpha έδειχνε φωτογραφία «Πακιστανού με μπαζούκα« και το απέδιδε στη Χρυσή Αυγή, ενώ μεροληπτούσε κατά της Χρυσής Αυγής και προέβαλε μόνο τρία κόμματα.
«Εσείς έχετε μπαζούκας, εγώ έχω; Δεν είμαι δημοσιογράφος δεν παρεμβαίνω», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς και πρόσθεσε: «Δώσαμε περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με άλλα κανάλια, σέβομαι τους 500.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά όταν κάναμε πάνελς ρωτούσαν ποιοι θα είναι εκεί και μόλις άκουγαν από Χρυσή Αυγή, δεν ερχόταν κανένας».
Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης ρωτούσε επίμονα εάν ο μάρτυρας αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας, μάλιστα, ότι η εγγραφή στη λίστα συνδέεται με οικονομικό έγκλημα.
«Σας είπα κύριε "Τίποτα", αναφέρεται η Interamerican και είναι μηδέν», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς.
«Τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα, σέβομαι την ηλικία σου και δεν σηκώνομαι», ανταπάντησε ο κ. Κασιδιάρης.
«Είπες για οικονομικό έγκλημα, θα σου κάνω μήνυση», τόνισε ο κ. Κοντομηνάς.
Μετά το φραστικό επεισόδιο ο πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε για πέντε λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης