Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. - Απουσία ομοφωνίας για το αντίθετο

Juncker: Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. - Απουσία ομοφωνίας για το αντίθετο
Ο Juncker άφησε ανοιχτό ένα «παραθυράκι» άμεσου τερματισμού των συνομιλιών Ε.Ε. - Τουρκίας, σε περίπτωση που η τελευταία αποφασίσει επαναφορά της θανατικής ποινής
Ο δρόμος της Τουρκίας προς την εισδοχή της στην Ε.Ε. πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, καθώς το αντίθετο θα συνιστούσε ένα πολύ σοβαρό λάθος εξωτερικής πολιτικής, όπως ανέφερε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Μιλώντας στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο ARD, ο Juncker στην πραγματικότητα απέρριψε τις εκκλήσεις της αυστριακής κυβέρνησης για άμεσο τερματισμό των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Τουρκίας: «Αν κάποιος δώσει την εντύπωση στην Τουρκία τώρα, πως οτιδήποτε και αν συμβεί, η Ε.Ε. δεν είναι έτοιμη να υποδεχθεί ως μέλος της την Τουρκία, τότε λέω ότι αυτό θα ήταν ένα σημαντικό ατόπημα εξωτερικής πολιτικής».
Ο επικεφαλής της Κομισιόν προσέθεσε, ότι «δεν πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο να διακόψουμε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», τονίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους αποφάσεις θα μπορούσαν να ληφθούν μόνον μετά από ομόφωνη έγκρισή τους από το σύνολο των χωρών-μελών της Ε.Ε..
«Δεν διακρίνω αυτή τη βούληση μεταξύ όλων των χωρών-μελών αυτήν τη χρονική στιγμή», επεσήμανε ο Juncker, αναγνωρίζοντας ότι η Τουρκία έχει πολλή δουλειά ακόμα να κάνει προς την ικανοποίηση των κριτηρίων που της έχει θέσει η Ε.Ε. για την εισδοχή της ως μέλος της Ένωσης.
Πάντως, ο Juncker άφησε ανοιχτό ένα «παραθυράκι» άμεσου τερματισμού των συνομιλιών Ε.Ε. - Τουρκίας, σε περίπτωση που η τελευταία αποφασίσει να επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως φέρεται να εξετάζει για τους φερόμενους ως υπαίτιους του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης