Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Σε πτώση οδηγείται η παραγωγή των χωρών-μελών του OPEC τον Αύγουστο του 2016

UBS: Σε πτώση οδηγείται η παραγωγή των χωρών-μελών του OPEC τον Αύγουστο του 2016
Η μέση τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων (ΣΜΕ, futures) επομένου μηνός θα διαμορφωθεί το 2016 σε 43,81 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι και σε 57 δολάρια το 2017
Μείωση της παραγωγής των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC αναμένεται να καταγραφεί τον τρέχοντα μήνα - Αύγουστο του 2016 - μετά το ρεκόρ οκταετίας στο οποίο ανήλθε τον περασμένο μήνα.
Αυτό εκτιμά σε έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα UBS, σύμφωνα με την οποία η προβλεπόμενη μείωση οφείλεται στην αναταραχή που επικρατεί σε κάποια από τα μέλη του OPEC, όπως π.χ. στην παραγωγή του Ιράκ μετά τις στρατιωτικές επιθέσεις στο πεδίο εξόρυξης Bai Hassan στις 31 Ιουλίου του 2016.
Μείωση παραγωγής αναμένεται να καταγραφεί και στη Νιγηρία λόγω επανέναρξης των επιθέσεων στρατιωτικών ομάδων στην πετρελαϊκή της υποδομή, ενώ στη Λιβύη η ένταση που επικρατεί στα βορειο-δυτικά της χώρας δυσχεραίνει την επαναλειτουργία των ανατολικών λιμένων της χώρας και τις εξαγωγές πετρελαίου.
Για την UBS, η μέση τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων (ΣΜΕ, futures) επομένου μηνός θα διαμορφωθεί το 2016 σε 43,81 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι και σε 57 δολάρια το 2017, πάνω από την τιμή που προβλέπει η BNP Paribas (40 και 50 δολάρια, αντίστοιχα).
Η UBS εμφανίζεται να διατηρεί χαμηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης συνάντησης στην Αλγερία τον ερχόμενο μήνα χωρών-μελών του OPEC με τρίτες πετρελαιο-παραγωγούς χώρες, με στόχο το «πάγωμα» της παραγωγής για την τεχνητή άνοδο της τιμής του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης