Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Οι μετοχές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, έως ότου υπάρξει αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων

BofA: Οι μετοχές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, έως ότου υπάρξει αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων
Η BofA διαπιστώνει πως παρά την επιφυλακτικότητα που υπάρχει σχετικά με την πορεία των αγορών, δεν διακρίνεται κάποια ιδιαίτερη ανησυχία
Η ανοδική πορεία των μετοχών θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει ένα «ξέσπασμα» στις αποδόσεις των ομολόγων, εκτιμά ο επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής για την Bank of America Merrill Lynch (BofA), Michael Hartnett.
Αν και σε μία περίοδο που οι αμερικανικοί δείκτες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο οι επενδυτές δεν δείχνουν ιδιαίτερη όρεξη για αγορά μετοχών στις ΗΠΑ, η BofA διαπιστώνει πως παρά την επιφυλακτικότητα που υπάρχει σχετικά με την πορεία των αγορών, δεν διακρίνεται κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.
Οι αναφορές του κ. Hartnett κινούνται σε αντίθετο κλίμα με αυτές των μεγαλοεπενδυτών George Soros, David Tepper και Jeffrey Gundlach, οι οποίοι (και μέσω των επενδύσεων τους) έχουν εκφράσει πιο bearish απόψεις.
Μάλιστα, η σημερινή (16/8) έκθεση της BofA αναφέρει πως για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους τα μετρητά στα χαρτοφυλάκια μειώθηκαν (κατά μέσο όρο) στο ποσοστό του 5,4% (μηνιαία πτώση 0,4%), γεγονός που δεν αντικατοπτρίζει κάποιο κλίμα φόβου.
Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε κατά 11% η συμμετοχή των μετοχών στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών (παραδοσιακά τα ποσοστά κυμαίνεται στο 60%).
Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν πως αρκετοί ερωτηθέντες επενδυτές εμφανίστηκαν αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ (το 23% υποστηρίζει πως θα υπάρξει σημαντική βελτίωση το 2017), το οποίο το β΄ 3μηνο του 2016 να σημειωθεί πως κατέγραψε απογοητευτικές επιδόσεις.
Τέλος, διαπιστώνεται πως τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια στις ΗΠΑ προσήρτησαν εισροές 6,5 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα (8-12/8) δολ., ενώ παράλληλα τα αμοιβαία κεφάλαια σταθερού εισοδήματος κατέγραψαν εκροές 3,6 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης