Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία επιδιώκει αλλαγή των κανόνων της ΕΕ για το έλλειμμα

Η Ιταλία επιδιώκει αλλαγή των κανόνων της ΕΕ για το έλλειμμα
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρώμη θα πρέπει να σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική της το 2017
Μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει η Ιταλία ώστε να μπορέσει να δώσει ώθηση στην οικονομία της, με έναν επεκτατικό προϋπολογισμό για το 2017, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Carlo Calenta.
«Το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία το Σεπτέμβριο.
Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι στενά», δήλωσε ο Calenta στην εφημερίδα La Stampa.
«Συζητάμε με την Ευρώπη πώς να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων» είπε ο ίδιος.
Οι δηλώσεις του Iταλού υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης ήταν η απάντηση στην προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ρώμη θα πρέπει να σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική της το επόμενο έτος.
Η Κομισιόν έχει θέσει στην Ιταλία στόχο για το έλλειμμα στο 1,8% για το 2017, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είδος της προσαρμογής είναι απαραίτητη για να αντιστραφεί η ανοδική τάση του μεγάλου χρέους της χώρας, το οποίο έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ των 2.25 τρισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο.
«Προτιθέμεθα να τηρήσουμε τους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε», δήλωσε ο Calenta.
«Το σταθερό όριο είναι το χρέος, το οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε «έχουμε ήδη λάβει μεγάλη ευελιξία, σκοπεύουμε να ζητήσουμε περισσότερα, το μέγιστο δυνατό, αλλά πάντα σύμφωνα με τους κανόνες».
Πάντως, σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες ο πρωθυπουργός Matteo Renzi θα αψηφήσει τις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας έναν επεκτατικό προϋπολογισμό στα μέσα Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης