Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έναν πτέραρχο υποστηρίζει για υποψήφιο πρόεδρο της Βουλγαρίας η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας

Έναν πτέραρχο υποστηρίζει για υποψήφιο πρόεδρο της Βουλγαρίας η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας
Η προσφυγική κρίση και οι αυξανόμενες εντάσεις της Δύσης με τη Ρωσία φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο προεδρικούς υποψηφίους με στρατιωτική εμπειρία
Τον 53χρονο πτέραρχο Rumen Radev ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 πως θα υποστηρίξει ως επίσημο υποψήφιό του για την προεδρία της Βουλγαρίας το Σοσιαλιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας.
Στην πραγματικότητα, ο Radev παραιτήθηκε μόλις προ ολίγων ημερών από τα καθήκοντά του, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλγαρίας, που είναι βεβαίως προεδρευόμενη δημοκρατία, όπως η Ελλάδα.
Οι προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου 2016, για τις οποίες το κυβερνών κεντρο-δεξιό κόμμα GERB δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον επίσημο υποψήφιό του.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Boiko Borisov, έχει δηλώσει, ότι αναζητεί έναν υποψήφιο για πρόεδρο ο οποίος να είναι ικανός να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη άνοδο των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, καθώς και να διαχειριστεί την αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία.
Ο υφιστάμενος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rosen Plevneliev, έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα διεκδικήσει νέα (πενταετή) θητεία, μετά την κοινοβουλευτική απόρριψη του βέτο που άσκησε στην εκλογική μεταρρύθμιση του Μαΐου του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης