Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αποφασιστικό βήμα» για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ισπανία η συμφωνία Rajoy με τους Ciudadanos

«Αποφασιστικό βήμα» για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ισπανία η συμφωνία Rajoy με τους Ciudadanos
Ακόμα και με την υποστήριξη των Ciudadanos, το συντηρητικό (Λαϊκό) κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού θα χρειαστεί την υποστήριξη επιπλέον επτά (7) βουλευτών
Ένα «αποφασιστικό βήμα προς το σχηματισμό κυβέρνησης για την αποφυγή άλλης μίας εκλογικής αναμέτρησης» έκανε σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 ο Ισπανός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, όπως δήλωσε μετά την επίτευξη συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας με το μικρότερο ισπανικό κόμμα κόμμα Ciudadanos (Πολίτες), που ήρθε τέταρτο και στις δύο τελευταίες ισπανικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο Rajoy - επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος - συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο των Ciudadanos, Albert Rivera, με τον οποίο συμφώνησε σε συγκεκριμένο πακέτο έξι μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την πολιτική μεταρρύθμιση, σε αντάλλαγμα με την υποστήριξη του κόμματός του στη Βουλή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Μάλιστα, ο Rajoy επεσήμανε, ότι θα αιτηθεί σήμερα κι όλας από τον πρόεδρο της ισπανικής Βουλής να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία θα ζητήσει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το σώμα των βουλευτών.
Ακόμα και με την υποστήριξη των Ciudadanos, το συντηρητικό (Λαϊκό) κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού θα χρειαστεί την υποστήριξη επιπλέον επτά (7) βουλευτών, για να επιτύχει την απαραίτητη πλειοψηφία των 176 βουλευτών που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.
Σε περίπτωση που το δεύτερο σε ψήφους Σοσιαλιστικό κόμμα επιλέξει να απόσχει από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης, τότε ο Rajoy θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.
Μέχρι στιγμής, οι Σοσιαλιστές δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τον Rajoy, όμως η επικείμενη ψηφοφορία για το σχηματισμό νέας ισπανικής κυβέρνησης δεν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης