Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Αυστηρούς όρους θέτει η γερμανική κυβέρνηση για την παράταση του «Ταμείου Γιουνκέρ» (EFSI)

Der Spiegel: Αυστηρούς όρους θέτει η γερμανική κυβέρνηση για την παράταση του «Ταμείου Γιουνκέρ» (EFSI)
Η Γερμανία ζητά μεταξύ άλλων και εθνική χρηματοδοτική συμμετοχή ύψους τουλάχιστον 10% στις επενδύσεις του EFSI
Με αυστηρούς όρους συναρτά τη συγκατάθεσή της στην παράταση του λεγόμενου «Ταμείου Γιούνκερ» (Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, EFSI) η γερμανική κυβέρνηση, ζητώντας μεταξύ άλλων και εθνική χρηματοδοτική συμμετοχή ύψους τουλάχιστον 10%.
Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η αυριανή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, «δεν επιτρέπεται να υπάρξει μια συνεχής χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων από κοινοτικούς πόρους», ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προσέξει περισσότερο την ποιότητα των σχεδίων που στηρίζονται.
«Ο στόχος τον οποίο έχει θέσει ο πρόεδρος [σ.σ.: της Κομισιόν] Γιούνκερ προκειμένου να κινητοποιήσει 315 δισ. ευρώ για επενδύσεις έως το 2018 δεν πρέπει να αναδειχθεί σε φετίχ», προειδοποιεί το έγγραφο, το οποίο, όπως επισημαίνει το περιοδικό, θα σταλεί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα. Προκειμένου δε να μην αποτραπούν οι ιδιώτες επενδυτές λόγω του Ταμείου, θα πρέπει να ιδρυθεί μια υπηρεσία καταγγελιών, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), που διοικεί το Ταμείο.
Επιπλέον, τα σχέδια που στηρίζονται δεν θα πρέπει - πάντα σύμφωνα με το έγγραφο - μελλοντικά να επικεντρώνονται πλέον πρωτίστως στη Γαλλία, στη Βρετανία και στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης