Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Julian Emanuel (UBS): Μπαίνουμε στη χειρότερη εποχή του χρόνου - «Ευάλωτες» οι μετοχές

Julian Emanuel (UBS): Μπαίνουμε στη χειρότερη εποχή του χρόνου - «Ευάλωτες» οι μετοχές
Οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί σημαντικά ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων είναι χαμηλές
Οι μετοχές είναι «ευάλωτες» σε ενδεχόμενη υποχώρηση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Julian Emanuel επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της UBS.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Business Insider, ο Emanuel έγραψε (17/8/2016) σε σημείωμα (note) προς τους πελάτες, ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η λεγόμενη στροφή από τα ομόλογα στις μετοχές (που θα αποτελούσε μεγάλη πηγή εισροών) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Αυτή η ιδέα κέρδισε τους πρώτους υποστηρικτές στις αρχές του 2013, όταν οι επενδυτές άρχισαν μια μαζική αλλαγή στην κατανομή του ενεργητικού τους από τα ομόλογα στις μετοχές.
Αυτό οδήγησε σε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια θα αντιμετωπίσουν μια μαζική έξοδο, καθώς οι επενδυτές μετακινούνταν προς τις μετοχές.
Η στροφή είχε ως στόχο την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς σε μια εποχή που κάποιοι ειδήμονες πίστεψαν ότι η 30ετή ανοδική αγορά των ομολόγων έφτανε στο τέλος της.
Ωστόσο, οι επενδυτές συνέχισαν να επενδύουν σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια και έτσι η αγορά είναι συνεχίζει να… υπάρχει.
Σύμφωνα με τον Emanuel η στροφή μακριά από τα μετρητά και τα ομόλογα είναι απίθανο να συμβεί εντός του 2016.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Business Insider, δεν θα υπάρξει καμία μεγάλη στροφή καθώς έχει ήδη συμβεί, καθώς οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Screen Shot 2016 08 19 at 3.05.30 PM

Επιπλέον, το ράλι όλων των εποχών στη χρηματιστηριακή αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό βασιστεί στην επαναγορά μετοχών από τις εταιρείες.
Οι επαναγορές -όχι ιδιώτες επενδυτές - ήταν η μεγαλύτερη πηγή ζήτησης για τις μετοχές από το 2009, σύμφωνα με την HSBC.
«Σε αυτό το πλαίσιο, με τον δείκτη VIX σε χαμηλά επίπεδα, έπειτα από ένα καλοκαιρινό ράλι του S & P 500, με φόντο την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, οι μετοχές φαίνονται ευάλωτες σε μια υποχώρηση τον Σεπτέμβριο», έγραψε ο Emanuel.

Screen Shot 2016 08 19 at 3.00.40 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης