Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Juncker (Κομισιόν): Η Τουρκία θα λάβει το πράσινο φως για τη Βίζα μόνο εάν τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις

Juncker (Κομισιόν): Η Τουρκία θα λάβει το πράσινο φως για τη Βίζα μόνο εάν τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις
Το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης τούρκων πολιτών χωρίς βίζα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη συμφωνία για το προσφυγικό
Την επίσημη θέση της κομισιόν για τη Βίζα προς την Τουρκία εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρός της Jean-Claude Juncker.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε σήμερα (21/8) για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία θα μπορεί να λάβει, από τον Οκτώβριο, την άρση της βίζας για τα ταξίδια στις χώρες της Ε.Ε., μόνο εάν τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της μεταρρύθμισης του νόμου για την τρομοκρατία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα για ακύρωση της συμφωνίας με την Ε.Ε., για το προσφυγικό, αν δεν δρομολογεί το θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, να σημειώνει πως η Τουρκία προτίθεται να σταματήσει να βοηθά στην αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, χωρίς χαλάρωση των ταξιδιωτικών όρων για τους Τούρκους τον Οκτώβριο.
Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών έρχεται εν μέσω και των εκκαθαρίσεων από την τουρκική κυβέρνηση, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης, χωρίς βίζα, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη συμφωνία για το προσφυγικό, μπορεί να εφαρμοστεί την 1η Οκτωβρίου, μόνο εάν πληρούνται όλες οι συνθήκες, επεσήμανε ο Juncker, σε ομιλία του σε συνέδριο στην Αυστρία.
Ο αντιτρομοκρατικός νόμος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να φυλακίζονται διανοούμενοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, παρατήρησε, λέγοντας πως αυτί δεν είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία που εννοούν οι Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης