Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BofA προειδοποιεί: Προετοιμαστείτε για ξεπούλημα και σοκ στις μετοχές διεθνώς

Η BofA προειδοποιεί: Προετοιμαστείτε για ξεπούλημα και σοκ στις μετοχές διεθνώς
Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βιώσουμε ένα σοκ προσεχώς στις αγορές εκτιμάει η BofA
Για επιθετικό ξεπούλημα και ισχυρό συστημικό σοκ στις χρηματιστηριακές αγορές προειδοποιεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merill Lynch.
Για 31 συνεχόμενες μέρες, ο S & P 500 δεν έχει μετακινηθεί πάνω από 1% ή περισσότερο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και η μεταβλητότητα στην αγορά, όπως μετράται από το δείκτη VIX δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου, έχει μειωθεί κατακόρυφα από το Brexit.
Το ήσυχο καλοκαίρι κρατά τους επενδυτές σε μια κατάσταση αυταρέσκειας αναφέρουν σε ειδική έκθεση τους οι αναλυτές Athanasios Vamvakidis, Adarsh Sinha και Yang Chen της Bank of America Merrill Lynch.
Η αυταρέσκεια, θα αποδειχθεί κακός σύμμαχος, αφήνει τους επενδυτές σοβαρά εκτεθειμένους.
Η προσπάθεια επίτευξης αποδόσεων έχει πιθανώς φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο καμπής.
Οι shorts θέσεις διεθνώς είναι σε ακραίο επίπεδο, παρ΄ ότι ο δείκτης VIX ο δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου βρίσκεται σε χαμηλά πολλών ετών.
Επιπλέον, αυτή η προσιτότητα στην προσπάθεια επίτευξης αποδόσεων είναι εμφανής σε όλες τις αγορές, συνάλλαγμα, μετοχές και αγορές σταθερού εισοδήματος.
Κατά την άποψη της Bank of America ο εφησυχασμός σε συνδυασμό με τις short θέσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στην αγορά ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα επιθετικό ξεπούλημα σε ένα ισχυρό σοκ.
Οι τιμές μπορεί να φαίνονται ελκυστικές λόγω των πολύ χαμηλών επιπέδων μεταβλητότητας στον δείκτη VIX.
Η προσπάθεια των επενδυτών να πετύχουν αποδόσεις έχουν φθάσει σε πολύ ριψοκίνδυνα επίπεδα, στρέφοντας τους έτσι σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Έτσι, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε ζημίες, εάν η αγορά ξαφνικά υποχωρήσει.
Σύμφωνα με τους Βαμβακίδη, Sinha, και Chen, οι επενδυτές που πωλούν τον δείκτη μεταβλητότητας ως ένα μηχανισμό αντιστάθμισης έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών.
Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βιώσουμε ένα σοκ προσεχώς στις αγορές.
Ενώ είναι αβέβαιο πότε θα έρθει το επόμενο σοκ πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες αυτό τελικώς να συμβεί αναφέρει η Bank of America.
Οι κινήσεις της Fed, η εκλογική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, και η αναταραχή στις ιταλικές τράπεζες θα μπορούσαν να είναι μόνο ορισμένες αιτίες.
Τι προτείνει η BofA....πρέπει να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι άπληστοι....

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2016/08/21/bac%20chart%201.jpg

Screen Shot 2016 08 23 at 9.09.50 AM



(πρώτη ενημέρωση 24 Αυγούστου 2016, 17:36)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης