Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Πιθανότερο σενάριο η αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016

Nomura: Πιθανότερο σενάριο η αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016
Η Nomura θεωρεί ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου είναι μόλις στο 25%
Την αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve - Fed) τον Δεκέμβριο του 2016 παρουσιάζει ως πιθανότερο σενάριο η ιαπωνική, επενδυτική τράπεζα Nomura.
Η Nomura επισημαίνει ότι η εκτίμησή της παρέμεινε αμετάβλητη και μετά την ομιλία της Janet Yellen, προέδρου της Fed, στο Jackson Hole, μια ομιλία που κρίνεται ως επί το πλείστον αναμενόμενη.
Η Yellen, σημειώνει η Nomura, ανέφερε πως η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ραγδαία, ωστόσο τόνισε τη βελτίωση της εικόνας στην αγορά εργασίας.
Η πρόεδρος της Fed εκτιμά πως η ανάπτυξη θα παραμείνει μέτρια, η αγορά εργασίας θα ενισχυθεί και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και, με βάση αυτή την εκτίμηση, αναμένει ότι η «σταδιακή» αύξηση των επιτοκίων θα είναι «κατάλληλη» με την πάροδο του χρόνου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nomura, η αμερικανική οικονομία ενισχύεται με ρυθμό +2,3% το γ’ τρίμηνο του 2016, ενώ γενικότερα τα στοιχεία αναμένονται μεικτά.
Η Nomura τονίζει πως ορισμένοι από τους κινδύνους που ισχύουν σήμερα, θα ισχύουν και όταν θα συνεδριάσει η νομισματική επιτροπή (FOMC) τον Σεπτέμβριο.
Μεταξύ άλλων, οι αμερικανικές, προεδρικές εκλογές θα απέχουν μόλις 6 εβδομάδες, ενώ δύσκολα θα έχει αποσαφηνιστεί η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Nomura θεωρεί ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση είναι μόλις στο 25%, ενώ οι πιθανότητες αύξησης τον Δεκέμβριο περίπου στο 50%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης