Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Με 17 λέξεις η Yellen (FED) μπορεί να αλλάξει τη δυναμική των αγορών

Brown Brothers Harriman: Με 17 λέξεις η Yellen (FED) μπορεί να αλλάξει τη δυναμική των αγορών
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την Τράπεζα της Αγγλίας
Με 17 λέξεις η Yellen μπορεί να αλλάξει τη βραχυπρόθεσμη δυναμική των αγορών, εκτιμούν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman, οι οποίοι αναλύουν λέξη - λέξη την τελευταία ομιλία της J. Yellen στο Jackson Hole την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016.
Αναλυτικά:
Λέγοντας ότι «... Πιστεύω ότι το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες».
Η πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με το σχόλιο του Fischer σχετικά με τα στοιχεία για την απασχόληση, έχουν ανεβάσει τις πιθανότητες να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο στο 42%, από 32% την προηγουμένη της ομιλίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές όμως της, η απόφαση της Fed να συνδέσει ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο πολιτικής, όπως είναι η διαμόρφωση των επιτοκίων, με ένα μέγεθος που είναι σχετικά ευμετάβλητο, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Γι αυτό και τα σχόλια της Yellen προκάλεσαν τόση αβεβαιότητα στην αγορά.
Βέβαια, για τους περισσότερους επενδυτές και τους συμμετέχοντες στην αγορά, μπορεί να μην κάνει μια σημαντική διαφορά είτε υπάρξει αύξηση τον Σεπτέμβριο είτε τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, οι αυξημένες προοπτικές μιας αύξησης θα μπορούσε να ωθήσει σε profit taking σε τίτλους που κρύβουν υψηλά ποσοτά κινδύνου.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την Τράπεζα της Αγγλίας.
Αυτές οι κεντρικές τράπεζες ενεργά ασχολούνται με την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και, αν μη τι άλλο, τα επόμενα βήματα θα είναι περισσότερα και όχι λιγότερα, καταλήγουν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης