Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Οι αγορές έχουν διαλέξει ήδη τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Bank of America Merrill Lynch: Οι αγορές έχουν διαλέξει ήδη τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ
«Ο συνδυασμός ενός Δημοκρατικού προέδρου και ενός διαχωρισμένου Κογκρέσου πιθανότατα σημαίνει αδιέξοδο» επισημαίνει η Bank of America Merrill Lynch
Αν και παραδοσιακά οι Ρεπουμπλικανοί είναι το κόμμα της Wall Street, αυτή τη φορά φαίνεται πως οι επενδυτές αλλάζουν στάση.
«Η αγορά φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι όχι μόνο η Clinton θα κερδίσει, αλλά και με μεγάλη διαφορά» αναφέρει στην τελευταία έκθεση του ο David Woo, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με τον Woo, ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% από τις 5 Ιουλίου οπότε ξεκινά η περίοδος των 90 ημερών για τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2016.
Κατά τη διάρκεια των ετών, όταν οι προεδρικοί υποψήφιοι κέρδιζαν περισσότερο από το 80% των ψήφων των εκλεκτόρων, ο S&P 500 παρουσίαζε σε αυτές τις 90 ημέρες μέση απόδοση 8,4%, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα:



Η τελευταία φορά που τα χρηματιστήρια ξεπέρασαν το τρέχον ράλι από τη μέση κιόλας ήταν όταν ο Ronald Reagan κέρδισε πανηγυρικά τον Walter Mondale το 1984.
«Για εμάς, αυτό σημαίνει ότι η αγορά αναμένει ότι η Hillary Clinton είτε θα διατηρήσει είτε θα αυξήσει την ήδη σημαντική διαφορά έναντι του Donald Trump στις δημοσκοπήσεις» είπε ο Woo επικαλούμενος τον Iowa Electronic Markets, ένα δείκτη που δίνει 80% πιθανότητα στην Clinton να νικήσει τον Trump.
«Ο συνδυασμός ενός Δημοκρατικού προέδρου και ενός διαχωρισμένου Κογκρέσου πιθανότατα σημαίνει αδιέξοδο», δήλωσε ο Woo.
«Εάν αυτό το σενάριο πραγματοποιηθεί, η εμπειρία των τελευταίων έξι χρόνων δείχνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για σημαντική αλλαγή στις θεμελιώδεις οικονομικές πολιτικές στο εγγύς μέλλον» επισημαίνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Woo, κατά συνέπεια οι επενδυτές θα μπορούσαν να αναμένουν χαμηλότερα επιτόκια και ένα ασθενέστερο δολάριο.
«Αλλά στην περίπτωση που το ίδιο κόμμα κερδίσει τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, το αμερικανικό νόμισμα θα ενισχυθεί και τα επιτόκια επίσης» τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης