Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Juncker – Tusk ενόψει G20 – Προτεραιότητα η τόνωση εργασίας, ανάπτυξης και επενδύσεων

tags :
Επιστολή Juncker – Tusk ενόψει G20 – Προτεραιότητα η τόνωση εργασίας, ανάπτυξης και επενδύσεων
Η G20 πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης λένε Juncker και Tusk
Στη διάσκεψη της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα και στους στόχους και προτεραιότητες που θέτει η ΕΕ αναφέρονται σε κοινή επιστολή τους προς τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ψηλά στην ατζέντα της G20 θα είναι η τόνωση των θέσεων εργασίας, της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
«Αν και οι οικονομίες μας έχουν ανακάμψει από την οικονομική κρίση, το παγκόσμιο outlook παραμένει αβέβαιο και πολλοί πολίτες δεν νιώθουν ακόμα τα οφέλη της ανάπτυξης.
Για αυτόν τον λόγο θα επισημάνουμε τη σημασία μιας αξιόπιστης πρότασης για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, η οποία θα λαμβάνει υπόψη όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, νομισματική πολιτική, δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζουν Juncker και Tusk.
Επιπλέον, σημειώνουν πως η G20 πρέπει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην επίλυση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα να δοθεί μια ολοκληρωμένη παγκόσμια απάντηση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και στις αιτίες που την προκαλούν.
Παράλληλα, Juncker και Tusk ως προτεραιότητα θέτουν την υλοποίηση δράσεων για τη διεθνή φορολογική διαφάνεια και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, επισημαίνουν την ανάγκη ενός ελαστικού διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπογραμμίζουν πως η G20 πρέπει να βάλει τις βάσεις για το ανοιχτό εμπόριο και τις επενδύσεις και τονίζουν ότι μεταξύ άλλων πρέπει να εξεταστεί και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αναφορικά με την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Διάσκεψη της G20 θα είναι άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
Η ΕΕ προσβλέπει στη συζήτηση των σημαντικών διεθνών προκλήσεων με τους εταίρους της G20 στη Hangzhou» καταλήγουν στην επιστολή τους Juncker και Tusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης