Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μίας οικονομίας πλήρους απασχόλησης

Fischer (Fed): Οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μίας οικονομίας πλήρους απασχόλησης
Ο αντιπρόεδρος της Fed απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιβολής αρνητικών επιτοκίων για τους καταθέτες στις ΗΠΑ
Στην εκτίμηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μίας οικονομίας πλήρους απασχόλησης προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), Stanley Fischer.
Επισημαίνεται πως μία οικονομία πλήρους απασχόλησης εμπεριέχει ποσοστό (διαρθρωτικής) ανεργίας κοντά στο 2%, το οποίο είναι αναγκαία για να υπάρχει κινητικότητα στις θέσεις εργασίας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, ο αξιωματούχος της Fed επανέλαβε πως η διαδικασία της αύξησης των επιτοκίων θα είναι σταδιακή, τονίζοντας πως ιδιαίτερο ρόλο στο ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα παίξουν οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας.
Ωστόσο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιβολής αρνητικών επιτοκίων για τους καταθέτες στις ΗΠΑ.
Επίσης, αποτίμησε θετικά το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, επισημαίνοντας όμως ότι η παραγωγικότητα συνεχίζει να κινείται σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα.
Τέλος, υποστήριξε πως το ισχυρό δολάριο δεν αποτελεί λύση για τη χαμηλή παραγωγικότητα, ωστόσο βοήθησε στην αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού, ο οποίος πλέον κινείται κοντά στον στόχο του 2% της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης