Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Το Ην. Βασίλειο να συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά στα ευρωπαϊκά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Δανία: Το Ην. Βασίλειο να συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά στα ευρωπαϊκά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
«Δεν είναι σαν να μπορούμε απλώς να συνεχίσουμε χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο δανός υπουργός Οικονομικών 
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά στα ευρωπαϊκά έργα και σχέδια που ξεκίνησαν την περίοδο που ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τη θέση αυτή προτείνει προς υιοθέτηση από το σύνολο των εναπομεινάντων κρατών-μελών η κυβέρνηση της Δανίας.
Ο δανός υπουργός Οικονομικών, Claus Hjort Frederiksen, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, τόνισε ότι απαιτούνται «τεράστιες διαπραγματεύσεις» για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., επισημαίνοντας πως «δεν είναι σαν να μπορούμε απλώς να συνεχίσουμε χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο».
Στη συνέχεια προσέθεσε πως στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συζητηθεί και το ζήτημα ότι πολλά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και η Βρετανία δε μπορεί απλώς να γυρίσει την πλάτη στο κόστος.
Παράλληλα, ο Frederiksen τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα λείψει στη Δανία ως βασικός σύμμαχος στην προώθηση περιορισμών στους προϋπολογισμούς στην Ε.Ε..
Ανέφερε, δε, ότι η κυβέρνησή του χρειάστηκε να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος και το επόμενο (2016-2017), και λόγω των επιπτώσεων του Brexit στο διεθνές εμπόριο.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απώλεια για εμάς», τόνισε ο δανός υπουργός, προσθέτοντας ότι το μέγεθος αυτής της απώλειας, πολιτικής και οικονομικής, είναι δύσκολο να υπολογισθεί.
«Στην πραγματικότητα, η Βρετανία πέρασε από μια υποτίμηση», μετά το δημοψήφισμα, ανέφερε ο Frederiksen, συνεχίζοντας «αυτό προφανώς δημιούργησε μια μεγάλη δραστηριότητα σε βραχύ επίπεδο, αλλά είναι σαφές ότι η αβεβαιότητα θα εξαπλωθεί και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο και αυτό δε μπορούμε να το ποσοτικοποιήσουμε».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης