Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Διόρθωση 20% στις μετοχές είναι απαραίτητη για να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις στις αγορές

tags :
UBS: Διόρθωση 20% στις μετοχές είναι απαραίτητη για να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις στις αγορές
Δεδομένου ότι οι ρυθμοί αύξησης των κερδών κινούνται αυτή τη στιγμή στο -1,5% ετησίως, θα πρέπει να αναμένεται μεταβλητότητα 11% και ένα ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών της τάξης του 6%.
Μια διόρθωση 20% στις μετοχές είναι απαραίτητη για να αποκατασταθούν οι ακραίες στρεβλώσεις στις αγορές προειδοποιεί η ελβετική τράπεζα UBS.
Κατά την UBS είμαστε μάρτυρες του τέλους του πιστωτικού κύκλου  τα ποσοστά αύξησης των κερδών έχουν σταθεροποιηθεί και ο αντίκτυπος στις χρηματιστηριακές αγορές έχει αυξηθεί.
Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι οι αγορές εισέρχονται σε εποχή επενδυτικού χειμώνα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προέλθει από μετοχές χαμηλής μεταβλητότητας.
Για να υπάρξει αποκατάσταση των στρεβλώσεων θα πρέπει είτε τα κέρδη των εταιριών να αυξηθούν εντυπωσιακά ή εναλλακτικά, οι μετοχές να διορθώσουν κατά περίπου 20% ώστε να επέλθει ισορροπία.
Η διάρκεια της πλεονάζουσας ρευστότητας, το χαμηλού κόστους χρέος υποδηλώνουν ότι πλησιάζει ο επενδυτικός χειμώνας.
Η UBS σημειώνει ότι το 77% των ατυχημάτων στις μετοχές έπονται των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των εταιριών.
Κατά την UBS οι περισσότερες εταιρείες είναι πιθανό να απογοητεύσουν την αγορά στο μέλλον.
Βιώνουμε σήμερα το τέλος του πιστωτικού κύκλου.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές σήμερα παραδόξως είναι το λεγόμενο ενεργητικό «χαμηλού κινδύνου».
Υπάρχει μια τάση που λέει ότι τα περιουσιακά στοιχεία χαμηλής μεταβλητότητας είναι γενικά πιο ευαίσθητα σε βίαιες κινήσεις.
Η συμβατική γνώση αναφέρει ότι φούσκα, σε μια αγορά ορίζεται από την «παράλογη ευφορία» για τις αποτιμήσεις των μετοχών που αποκλίνουν σημαντικά από τις μακροχρόνιες αποτιμήσεις τους.
Αυτό ανοίγει την πόρτα για φούσκες στα ομόλογα, ακίνητα και μετοχές.
Στη θεωρία, οι φούσκες διαιωνίζονται λόγω του επιχειρηματικού κινδύνου που αναλαμβάνουν οι διαχειριστές.
Αυτό παρακινεί τους θεσμικούς να συντηρούν την φούσκα.
Οι μετοχές σε γενικές γραμμές διαπραγμάτευση σε πολύ υψηλά επίπεδα σε πολλαπλάσια επίπεδα της ανάπτυξης που ο κόσμος βιώνει, δεδομένου του επιπέδου των αποδόσεων των ομολόγων, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να τιμολογείται στα  επίπεδα των μακροχρόνιων κινδύνων.
Οι αποδόσεις των ανεπτυγμένων αγορών καταγράφουν κέρδη 4,8% και οι αποδόσεις των ομολόγων στο 0,5%, ως συνέπεια, το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών διαπραγματεύεται στο 4,3% (απόδοση μετοχών μείον απόδοση ομολόγων = με ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών).
Δεδομένου ότι οι ρυθμοί αύξησης των κερδών κινούνται αυτή τη στιγμή στο -1,5% ετησίως, θα πρέπει να αναμένεται μεταβλητότητα 11% και ένα ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών της τάξης του 6%.
Έτσι, ενώ το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών είναι σήμερα στο 4,3%, το ρεαλιστικό ασφάλιστρο θα έπρεπε να είναι στο 6%.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης