Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed άσκησαν πιέσεις στον χρυσό - Στο -0,4% και τα 1.311,4 δολ.

Φόβοι για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed άσκησαν πιέσεις στον χρυσό - Στο -0,4% και τα 1.311,4 δολ.
Απώλειες 3,4% κατέγραψε τον Αύγουστο ο χρυσός
Πιέσεις στον χρυσό άσκησαν οι ανανεωμένοι φόβοι για αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στο ιδιωτικό τομέα.
Ειδικότερα, περισσότερες θέσεις εργασίας απ' ότι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (31/8).
Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 177.000 θέσεις εργασίας, περισσότερες από τις 175.000 που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, ωστόσο ο ρυθμός επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Ιούλιο, οπότε είχαν δημιουργηθεί 194.000 θέσεις εργασίας.
Ο χρυσός δέχτηκε πιέσεις, με τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού να υποχωρούν κατά 0,4% ή 5,1 δολάρια, με την τιμή τους να υποχωρεί στα 1.311,40 δολάρια ανά ουγγιά.
Ο χρυσός έκλεισε τον Αύγουστο με συνολικές απώλειες 3,4%.
Όλοι τώρα περιμένουν την Παρασκευή, οπότε θα δοθεί στην δημοσιότητα η έκθεση με την εξέλιξη της μισθοδοσίας του Αυγούστου, εκτός του αγροτικού τομέα, η οποία θα παίξει ρόλο στο χρονοδιάγραμμα της Fed για την αύξηση των επιτοκίων της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης