Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια δεν λύνουν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα της αγοράς απασχόλησης των ΗΠΑ

Mester (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια δεν λύνουν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα της αγοράς απασχόλησης των ΗΠΑ
Την προηγούμενη εβδομάδα η Mester είχε αναφέρει, ότι κατά την άποψή της θα ήταν λογικό για την Fed να ξεκινήσει εκ νέου να αυξάνει τα επιτόκιά της
Τα χαμηλά επιτόκια δεν μπορούν να λύσουν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα της αγοράς απασχόλησης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Κλίβελαντ των ΗΠΑ, Loretta Mester, υπερασπιζόμενη εκ νέου την ανάγκη αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Ερωτηθείσα για το επίμαχο ζήτημα του χρονισμού της επόμενης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve - στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της οποίας, η Mester εφέτος διαθέτει ψήφο - απέφυγε κάθε σχόλιο.
Προσέθεσε όμως, ότι διαφωνεί με τα επιχειρήματα ακτιβιστών της αγοράς εργασίας, ότι δήθεν οι υφιστάμενες διαφορές στις αποδοχές και στο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των διαφόρων φυλετικών ομάδων στις ΗΠΑ πρόκειται να εξομαλυνθούν με τη βοήθεια των χαμηλών επιτοκίων στο δολάριο ΗΠΑ.
«Στο σημερινό σημείο του οικονομικού κύκλου [των ΗΠΑ] δεν πιστεύω ότι το τρέχον ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο επιτοκίων αποτελεί αποτελεσματική λύση σε αυτά τα μακροπρόθεσμα ζητήματα», ανέφερε η Mester σε ομιλία της σε φιλανθρωπικό συνέδριο στο Λέξινγκτον του Κεντάκι.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Mester είχε αναφέρει, ότι κατά την άποψή της θα ήταν λογικό για την Fed να ξεκινήσει εκ νέου να αυξάνει τα επιτόκιά της, μετά την πρώτη αύξηση που πραγματοποίησε μετά από σχεδόν δέκα χρόνια τον Δεκέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης