Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βατικανό: Αγιοποιήθηκε η μητέρα Τερέζα της Καλκούτας για το φιλανθρωπικό της έργο - Δρακόντια τα μέτρα ασφαλείας

Βατικανό: Αγιοποιήθηκε η μητέρα Τερέζα της Καλκούτας για το φιλανθρωπικό της έργο - Δρακόντια τα μέτρα ασφαλείας
Την τελετή αγιοποίησης παρακολούθησαν δεκατρείς αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων και χιλιάδες πιστοί
Σχεδόν μια δεκαετία από το θάνατος της το Βατικανό αποφάσισε να αγιοποιήσει τη μητέρα Τερέζα της Καλκούτας για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο.
«Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο έλεος. Από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της μητέρας Τερέζας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μετά από την τελετή θα προσφέρει μεσημεριανό γεύμα σε 1.500 φτωχούς και άστεγους.
«Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί, αδιάφορα, και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου», τόνισε ο Ποντίφικας.
Η τελετή έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με άνδρες των ειδικών δυνάμεων να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από το Βατικανό, αλλά και σε 100 «ευαίσθητους» στόχους στη Ρώμη, για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων.
Την τελετή αγιοποίησης παρακολούθησαν και δεκατρείς αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων.
Υπήρξαν πάντως και αντίθετες απόψεις, με κάποιους να αναφέρονται σε μια αμφιλεγόμενη πλευρά της «καλόγριας των φτωχών»: ότι φέρεται, δηλαδή, να μην ερευνούσε πάντα σε βάθος την προέλευση χρηματικών ποσών που τις καταβάλλονταν, για να στηρίξει τις πρωτοβουλίες υπέρ των απόκληρων.
«Με τη ζωή και τη δράση της, επέπληξε με δριμύτητα όσους ευθύνονται για τις συνθήκες εκτεταμένης φτώχειας στις οποίες ζουν τόσοι συνάνθρωποί μας.
Εμείς, και μετά την αγιοποίηση, θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε Τερέζα», απάντησε, εμμέσως, ο Φραγκίσκος.
Η Καθολική εκκλησία θα γιορτάζει στις 5 Σεπτεμβρίου την αγία Τερέζα της Καλκούτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης