Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Περιορίστηκαν οι ζημιές στο α΄ εξάμηνο 2016, στα 15,9 εκατ. ευρώ - Αύξηση EBITDA στα 88,9 εκατ.

tags :
Intralot: Περιορίστηκαν οι ζημιές στο α΄ εξάμηνο 2016, στα 15,9 εκατ. ευρώ - Αύξηση EBITDA στα 88,9 εκατ.
Τα EBITDA της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 10,9% στα 88,9 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται 100 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 14%
Ζημιές ύψους 15,9 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Intralot στο α΄εξάμηνο του 2016, έναντι 22,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ειδικότερα, η Intralot ανακοίνωσε αύξηση 2,9% στα έσοδα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων σε Ιταλία και Περού), στα 636,9 εκατ. ευρώ (από 618,9 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2015).
Τα EBITDA της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 10,9% στα 88,9 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται 100 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 14%.
Τα επαναλαμβανόμενα EBITDA της εταιρίας σε βάση σταθερών ισοτιμιών ανήλθαν στα 101 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26%.
Το καθαρό χρέος της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 510,8 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Τέλος, οι ταμειακές ροές ανήλθαν στα 86,2 εκατ. από 41,8 εκατ. πέρυσι.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β' τριμήνου του 2016 ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε:
«Τα αποτελέσματα Β' τριμήνου αντικατοπτρίζουν τη θετική επίδραση των επιτυχημένων προσπαθειών μας στην αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου μας μέσω ενός δυναμικού οδικού χάρτη σχεδιασμού νέων προϊόντων και υπηρεσιών και της γεωγραφικής αναδιάρθρωσης της διεθνούς παρουσίας μας, ενισχυμένων από την ολοκλήρωση οργανωτικών αλλαγών και τα μέτρα περιορισμού των δαπανών. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μας στις ώριμες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, ως ένα καθαρό σημάδι της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες πολλά υποσχόμενες αγορές, όπως η Αφρική και η Ανατολική Ασία.»
Η εταιρεία έκανε τα ακόλουθα βήματα για την υλοποίηση στρατηγικών πρωτοβουλιών που συμβαδίζουν με τη στρατηγική μας για ανάπτυξη σε επιλεγμένες χώρες, στρατηγικές συνεργασίες με ισχυρούς τοπικούς εταίρους που προσφέρουν σημαντικές συνέργειες και τεχνογνωσία στην τοπική αγορά αλλά και για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών της:
- Το Β' τρίμηνο του 2016 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των δραστηριοτήτων μας στην Ιταλία με αυτές της Gamenet
- Στο Περού καταλήξαμε σε συμφωνία με την εταιρεία Nexus Group για την πώληση του 80% της INTRALOT de Peru.
- Τον Ιούλιο του 2016 ολοκληρώσαμε την εξαγορά ενός στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, κορυφαίας εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στη Βουλγαρία.
- Τον Αύγουστο ανακοινώσαμε ότι έχουμε εισέλθει σε συζητήσεις με την Tatts για την πιθανή πώληση των δραστηριοτήτων της INTRALOT στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά:

- Σημαντική αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 17,1% για το Β’ τρίμηνο του 2016 (+33,4% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία)· αύξηση κατά 10,9% των κερδών EBITDA για το Α’ εξάμηνο του 2016 (+26% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία)
- Το περιθώριο των κερδών EBITDA αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης στο 13,4% κατά το Β’ τρίμηνο του 2016 και κατά 100 μονάδες βάσης στο 14.0% το Α’ εξάμηνο του 2016 συγκριτικά με τις αντίστοιχες περιόδους το 2015.
- Τα Έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 13,3% στο Β’ τρίμηνο του 2016 (+26,2% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία), αυξάνοντας τα έσοδα του Α’ εξαμήνου κατά 2,9% (+15,4% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία).
- Ο Καθαρός Δανεισμός από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, προσαρμοσμένος για τις επιπτώσεις από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις (M&A) δραστηριοτήτων της Εταιρίας, παρέμεινε σταθερός για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Η Εταιρεία έκανε τα ακόλουθα βήματα για την υλοποίηση στρατηγικών πρωτοβουλιών που συμβαδίζουν με τη στρατηγική μας για ανάπτυξη σε επιλεγμένες χώρες, στρατηγικές συνεργασίες με ισχυρούς τοπικούς εταίρους που προσφέρουν σημαντικές συνέργειες και τεχνογνωσία στην τοπική αγορά αλλά και για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών της:
- Το Β’ τρίμηνο του 2016 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των δραστηριοτήτων μας στην Ιταλία με αυτές της Gamenet
- Στο Περού καταλήξαμε σε συμφωνία με την εταιρεία Nexus Group για την πώληση του 80% της INTRALOT de Peru.
- Τον Ιούλιο του 2016 ολοκληρώσαμε την εξαγορά ενός στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, κορυφαίας εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στη Βουλγαρία.
- Τον Αύγουστο ανακοινώσαμε ότι έχουμε εισέλθει σε συζητήσεις με την Tatts για την πιθανή πώληση των δραστηριοτήτων της INTRALOT στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Νέα προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία πρόσφατα αναπτύχθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε διάφορους πελάτες περιλαμβάνουν:
- Την πλατφόρμα Canvas που αποτελεί ιδιόκτητη CMS λύση για διαδικτυακό στοιχηματισμό, παιχνίδια λοταρίας και διαδραστικά παιχνιδια
- Την RGS πλατφόρμα που διαθέτει διαδικτυακά ξυστά και παιχνίδια σε πελάτες με δύο τρόπους, είτε μετά από αίτημα τους (οn-demand), είτε μέσα από τα δικά τους συστήματα (οn-premise),
- Την πλατφόρμα IGP που αποτελεί κορυφαία λύση CRM για την ανάλυση και διαχείριση της συμπεριφοράς του παίχτη
- Εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (iOS, Android) που περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις (push notifications) και ηλεκτρονικό πορτοφόλι
- Self Service Terminals (SST), νέα γενιά τερματικών μηχανών για αυτοεξυπηρετούμενο παιχνίδι, που ακολουθούν την επιτυχημένη πορεία της πρώτης γενιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης