Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Παππάς φέρνει πιο κοντά Βαρδινογιάννη - Ψυχάρη και σενάρια «νεκρανάστασης» του Mega

Ο Παππάς φέρνει πιο κοντά Βαρδινογιάννη - Ψυχάρη και σενάρια «νεκρανάστασης» του Mega
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις μεταξύ των ομίλων Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της υπόθεσης του Mega.
Η πίεση της κυβέρνησης στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που μεταφράστηκε σε απώλεια άδειας για δύο παραδοσιακούς παίκτες, όπως ο όμιλος Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη, απαλύνει τις διαφορές που υπήρχαν και φέρνει πιο κοντά ιδιοκτήτες ΜΜΕ, των οποίων οι σχέσεις την τελευταία περίοδο δεν ήταν οι καλύτερες και αναβιώνει και σενάρια ακόμα και διάσωσης του Mega.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις μεταξύ των ομίλων Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της υπόθεσης του Mega.
Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή συνέντευξη στο ΒΗΜΑ fm του Γενικού Διευθυντή του Star κ. Κάρολου Αλκαλάι ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης μιλώντας για τεράστια αντισυνταγματικότητα τονίζοντας σκωπτικά:
«Αν για 246 εκατομμύρια, αξίζει να καταλύσουμε το Σύνταγμα, θα μπορούσαμε να το καταλύσουμε για 2,5 και για 5 δισ. να το ευχαριστηθούμε κιόλας. Να πουλήσουμε καμιά 50αρια παραλίες που έχουμε στην Ελλάδα και απαγορεύεται η δόμηση, να βγάλουμε μερικά δισεκατομμύρια, που τα έχουμε και ανάγκη».
Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στο Ανώτατο Δικαστήριο επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε αποφασίσει το 2014.
Άξιο προσοχής είναι μάλιστα ότι ο κ. Αλκαλάι ανέφερε ότι το Star έχει πληρώσει 18 εκ ευρώ για την άδεια που κατέχει από το 1995 που ισχύει ο νόμος Βενιζέλου και προβλέπει τέλος 2% για τη χρήση δημόσιας συχνότητας.
Εν τω μεταξύ λίγο αργότερα από τη συνέντευξη Αλκαλάι στο ιστότοπο tovima.gr εμφανίστηκε δημοσίευμα ανέφερε ότι οι τράπεζες πιέζουν τους μετόχους του Mega να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 με σκοπό να χαρίσουν δάνεια σε νεοκαναλάρχες ώστε να αγοράσουν αυτοί το Μεγάλο Κανάλι και να αποδειχτεί ότι στόχος της κυβέρνησης με τη διαδικασία των αδειών ήταν να κλείσει το Μέγκα.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους πάντως ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κινήσει καμία διαδικασία και ότι αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ καθώς αλλιώς προσμετράται η αξία ενός καναλιού που έχει άδεια και ενός που δεν έχει.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εφ όσον το ΣτΕ δικαιώσει τα κανάλια που προσέφυγαν οι μέτοχοι του Mega ξαναβλέπουν το ενδεχόμενο διενέργειας αύξησης κεφαλαίου ώστε να διασώσουν το Μεγάλο Κανάλι.
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι θα επέλθει ολική ανατροπή , πράγμα που προς το παρόν φαντάζει πολύ δύσκολο έως απίθανο.
Πάντως παρά τις δημόσιες επιθέσεις στο παρασκήνιο προετοιμάζονται όλοι για την επόμενη ημέρα. Και το γεγονός ότι ο κ. Κοντομηνάς βλέπει σήμερα Τετάρτη (7/9) τον κ. Καλογρίτσα δείχνει την κινητικότητα που υπάρχει.
Σημειώνεται ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε συνάντηση και με το Φ Βρυώνη του Έψιλον μετά από μεσολάβηση του κουμπάρου του Νίκου Ευαγγελάτου.
Η σημερινή συνάντηση όμως Κοντομηνά-Καλογρίτσα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους δύο.
Ο μεν πρώτος δεν έμεινε μόνο εκτός από τη δημοπρασία των αδειών αλλά αναζητεί και εταίρο πριν τη διαδικασία ενώ και ο δεύτερος αδυνατεί να στελεχώσει κανάλι αλλά και αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει την οικονομική ευρωστία να το λειτουργήσει.
Έτσι δεν αποκλείεται η αυριανή συνάντηση να έχει αποτέλεσμα τη συνεργασία των δύο πλευρών σε μετοχικό επίπεδο ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Κοντομηνάς ήλθε σε επαφή και με την πλευρά Μαρινάκη αλλά χωρίς ουσιαστικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα καθώς η πρώτη επιμένει έως σήμερα στο στήσιμο καναλιού εξ αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης