Παραίτηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός εξετάζει ο Μαρινάκης για να αποφύγει η ομάδα τις κυρώσεις

Παραίτηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός εξετάζει ο Μαρινάκης για να αποφύγει η ομάδα τις κυρώσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal News», το νομικό τμήμα της ΠΑΕ αναμένει το βούλευμα του συμβουλίου των εφετών με σκοπό να ξεκαθαριστεί αν θα οδηγηθεί σε δίκη
Tο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξετάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να αποφύγει η ομάδα ενδεχόμενες κυρώσεις, λόγω των δικαστικών εξελίξεων. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal News», το νομικό τμήμα της ΠΑΕ αναμένει το βούλευμα του συμβουλίου των εφετών με σκοπό να ξεκαθαριστεί αν θα οδηγηθεί σε δίκη.
Έτσι εξετάζεται και το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του προέδρου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ενδεχόμενης τιμωρίας της ομάδας.
Η συγκεκριμένη πρόταση υπήρχε στο τραπέζι και στο ξεκίνημα της υπόθεσης, όμως τότε δεν υπήρξε εισήγηση από τον εισαγγελέα, που να αναφέρει πως παραβιάζεται ο περιοριστικός όρος για ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Live Sport», που είναι βασισμένο στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, ομάδα της οποίας αξιωματούχος έχει εμπλοκή σε στήσιμο αγώνα, αντιμετωπίζει το κίνδυνο να τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας με:
α) αφαίρεση βαθμών και βαρύτατα πρόστιμα.
β) υποβιβασμό
γ) αφαίρεση τροπαίων
Πέρα από την επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία που θα γίνει σε βάρος του Ολυμπιακού, δυνατότητα να επιβάλει ποινές έχει και η UEFA, όπως έχει συμβεί με τις περιπτώσεις της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού Βόλου, αποβάλλοντας και τις δύο ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

www.bankignews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS