Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης βρίσκεται ήδη η αγορά εργασίας των ΗΠΑ

George (Fed): Σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης βρίσκεται ήδη η αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Για τους οικονομολόγους, το επίπεδο «πλήρους απασχόλησης» δεν ισοδυναμεί με μηδενική ανεργία, λόγω εργασιακής κινητικότητας
Σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη η αγορά εργασίας των ΗΠΑ, όπως εκτίμησε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Κάνσας Σίτι, Esther George.
Η άποψη της George λειτουργεί υποστηρικτικά της ανάγκης άμεσης αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed, η οποία αν όντως έχει επιτύχει τον έναν από τους δύο στόχους που υπηρετεί (πλήρης απασχόληση), σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα από τον έτερο στόχο της (πληθωρισμός περί του 2%).
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης ή κοντά σε αυτό», ανέφερε η ίδια ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια ακρόασης αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της Federal Reserve και την διοικητική της δομή.
Για τους οικονομολόγους, το επίπεδο «πλήρους απασχόλησης» δεν ισοδυναμεί με μηδενική ανεργία, καθώς θεωρείται ότι πάντοτε ενυπάρχει σε κάθε οικονομία μια ελάχιστη κινητικότητα στην αγορά εργασίας λόγω παραιτήσεων, απολύσεων, αλλαγών καριέρας, κλεισίματος επιχειρήσεων, συγχωνεύσεων, πτωχεύσεων κ.α..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης