Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book: Μέτριος ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2016

Beige Book: Μέτριος ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2016
Επιφυλακτικές οι επιχειρήσεις, ενόψει των προεδρικών εκλογών
Με μέτριο ρυθμό ενισχύθηκε η αμερικανική οικονομία το διάστημα Ιουλίου-τέλη Αυγούστου του 2016, παρατηρεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) στην έκθεσή της, γνωστή ως Beige Book, που είδε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στη δημοσιότητα.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η ισχυρή αγορά εργασίας δεν κατάφερε να οδηγήσει σε ουσιαστικές ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και στις τιμές, αλλά και ότι οι καταναλωτικές δαπάνες διατηρήθηκαν, ουσιαστικά, αμετάβλητες.
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων υποχώρησαν οριακά, ωστόσο παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ενώ η τουριστική δραστηριότητα παρέμεινε αμετάβλητη, αλλά ενισχυμένη σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Η Fed επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις εμφανίζονται επιφυλακτικές, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο 2016.
«Σε γενικές γραμμές, οι προσδοκίες για ανάπτυξη των μισθών τους ερχόμενους μήνες ήταν μέτριες» και οι αυξήσεις στις τιμές «παρέμειναν συνολικά ήπιες», αναφέρεται στην έκθεση.
Σύμφωνα με το Beige Book, η απασχόληση επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό, με την αγορά εργασίας να είναι ισχυρή στην Βοστόνη, την Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σεντ Λιούις και την Μινεάπολις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης