Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με πρόγραμμα για βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων πάει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Με πρόγραμμα για βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων πάει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας
Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 αύριο Κυριακή (11/9)
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης που στοχεύει σε «μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» αλλά και «τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων» πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα (10/9) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής ενώ σήμερα το πρωί θα μεταβεί στα εργοτάξια του Μετρό.
Στις 11 θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Arkadi Dvorkovic και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων.
Αμέσως μετά θα επισκεφθεί Περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.
Στις 2.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Αύριο, Κυριακή (11/9), ο πρωθυπουργός θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 13:00 στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
Την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης θα διαδηλώσουν τα συνδικάτα που έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ) και στην Καμάρα (σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς).
Η επετειακή 81η ΔΕΘ, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυση του εκθεσιακού φορέα της χώρας, θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες.
Η 81η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο εκθετών (1.015) και εκθεσιακού χώρου (έχουν καλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι), ενώ οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες.
Τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία, η οποία είναι παρούσα στην έκθεση με πολλές επιχειρήσεις και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά από αύριο σε ανώτατο επίπεδο το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.
«Με 13 θεματικά αφιερώματα και ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που καλύπτει κάθε επιθυμία και ηλικία, η 81η ΔΕΘ έχει θέσει ως προτεραιότητες την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, αλλά και την διασκέδαση» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση τής διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo AE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης