Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ
Tο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο» είχαν αποκλείσει αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες και μεταλλικά κιγκλιδώματα
Στο τέλος τους έφτασαν λίγο πριν από τις 21:30  το βράδυ τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν και φέτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνδικάτα, αντεξουσιαστικές κινήσεις και άλλοι φορείς, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.
Μάλιστα, με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.
Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απηύθυναν ομιλίες στους διαδηλωτές και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Ακολούθησε πορεία των διαδηλωτών μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης που κατέληξε στην πλατεία της ΧΑΝΘ, την ώρα που ξεκινούσε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους παραγωγικούς φορείς στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», το οποίο είχαν αποκλείσει αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες και μεταλλικά κιγκλιδώματα.
Οι διαδηλωτές αφού φώναξαν συνθήματα, κινήθηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους και διαλύθηκαν.
Επιπλέον, από την πλατεία της ΧΑΝΘ πέρασε η πορεία του ΠΑΜΕ, τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα, γύρω στις 18:00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σιντριβανίου και στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, διαδηλωτές οι οποίοι στη συνέχεια συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις Επιτροπές Αγώνα Ενάντια στις Εξορύξεις Χρυσού, του «Καραβανιού Αλληλεγγύης» και από τις αντεξουσιαστικές κινήσεις, ενώ συγκέντρωση και πορεία διοργανώθηκε και από τη Λαϊκή Ενότητα, παρουσία του επικεφαλής της Παν. Λαφαζάνη και άλλων στελεχών της κίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης