Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο απλός λόγος που η JP Morgan προειδοποιεί τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί

Bloomberg: Ο απλός λόγος που η JP Morgan προειδοποιεί τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί
Σύμφωνα με την JP Morgan, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν γίνει λιγότερo ελκυστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα
Όταν τα ιαπωνικά, ευρωπαϊκά και κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου φτερνίζονται, αρρωσταίνουν τα αμερικανικά ομόλογα;
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο σκεπτικισμός που επικρατεί στην αγορά (σχετικά με τη βούληση και την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να συνεχίσουν την πρωτότυπη νομισματική πολιτική όπως τα προγράμματα αγοράς ομολόγων) έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας και της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα αλλά και στο sell off της περασμένης Παρασκευής (9/9/2016) στις αμερικανικές αγορές, όπου το 10ετές ομόλογο σημείωσε τη χειρότερη διήμερη απόδοση του από τον Ιούλιο, οπότε οι αποδόσεις αυξήθηκαν κατά 14 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan το sell off στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα συμβαίνει καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις στην Ιαπωνία και την Ευρώπη κάνουν τα αμερικανικά ομόλογα λιγότερο ελκυστικά.
«Από μια μεσοπρόθεσμη σκοπιά, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τους κινδύνους σχετικά με την αντιστροφή των αποδόσεων, για διάφορους λόγους» αναφέρει η JP Morgan.
«Πρώτον, οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες αγορές έχουν απογοητεύσει και πάλι, κυρίως μετά τη μη ανάληψη δράσεων από την ΕΚΤ.
Δεύτερον, ως συνέπεια, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα δεν είναι ελκυστικά για τους ξένους επενδυτές σε σχέση με τα άλλα ομόλογα, όπως συνέβαινε νωρίτερα το 2016».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης