Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Δεν είναι ακόμα ώρα για αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve

Brainard (Fed): Δεν είναι ακόμα ώρα για αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve
«Σε μια στιγμή κατά την οποία το ποσοστό ανεργίας έχει περιοριστεί από 8,2% σε 4,9%, ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από τον στόχο του 2% για 51 συναπτούς μήνες»
Αρνητική απέναντι στο ενδεχόμενο άμεσης αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ εμφανίστηκε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 η Lael Brainard, μέλος του επταμελούς Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Federal Reserve, σύμφωνα με την οποία η πρόοδος προς την επίτευξη πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ θα είναι σταδιακή.
Η ίδια εκτίμησε, ότι ο έτερος στόχος σταθερότητας τιμών (πληθωρισμός περί το 2%) που υπηρετεί η Fed, «απέχει σημαντικά» από την επίτευξή του, στο τρέχον επίπεδο πληθωρισμού.
«Σε μια στιγμή κατά την οποία το ποσοστό ανεργίας έχει περιοριστεί από 8,2% σε 4,9%, ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από τον στόχο του 2% για 51 συναπτούς μήνες», επεσήμανε η Brainard.
Όπως τόνισε, στα τρέχοντα σχεδόν μηδενικά επιτόκια της Fed, σε συνδυασμό με την αγορά ομολόγων και την επανεπένδυση των κεφαλαίων τους, η μέση ανάπτυξη στις ΗΠΑ διαμορφώνεται σε μέτριο ρυθμό λίγο πάνω από 2%, με τον μέσο πληθωρισμό στο πεδίο 1,0% - 1,5%.
«Η συγκεκριμένη ασυμμετρία στη διαχείριση κινδύνων στη σημερινή 'νέα κανονικότητα' επιβάλλει σωφροσύνη αναφορικά με την άρση της νομισματικής χαλάρωσης. Πιστεύω, ότι αυτή η προσέγγιση μας έχει υπηρετήσει καλά στους πρόσφατους μήνες, στηρίζοντας τη συνεχιζόμενη βελτίωση στην απασχόληση και στην πρόοδο του πληθωρισμού», κατέληξε η Brainard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης