Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες για τόνωση επενδύσεων, απασχόλησης και ανάπτυξης στην ΕΕ

tags :
Juncker: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες για τόνωση επενδύσεων, απασχόλησης και ανάπτυξης στην ΕΕ
Οι εξαγγελίες αναμένεται να γίνουν αύριο το πρωί στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του στην Ευρωβουλή
Πρωτοβουλίες για την τόνωση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Ευρώπη αναμένεται να εξαγγείλει αύριο το πρωί από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Juncker πριν την ετήσια ομιλία του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Martin Schulz τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων αλλά και ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να οριστικοποιήσει το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών του.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο Juncker θα ανακοινώσει στους ευρωβουλευτές την πρόθεση της Επιτροπής να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη την παράταση της λειτουργίας του επενδυτικού πακέτου που φέρει το όνομα του για τρία επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, καθώς και τον διπλασιασμό των πόρων του.
Το ισχύον σήμερα πακέτο Juncker  αφορά την περίοδο 2015-2017 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει τα 315 δισ. ευρώ, ποσό που στο μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται από τις αγορές, ενώ χρηματοδοτεί με χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς.
Επιπλέον, ο Juncker δεν αποκλείεται να εισηγηθεί και τη μερική τροποποίηση του λεγόμενου Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο στην ουσία επιβάλλει τη δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle ο πρόεδρος της Κομισιόν σχεδιάζει να εισηγηθεί να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα δαπάνες για την παιδεία και ορισμένες δημόσιες επενδύσεις, ώστε να απελευθερωθούν εθνικοί πόροι που θα τονώσουν την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης