Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Το 54% των επενδυτών θεωρεί υπερτιμημένα τα ομόλογα και τις μετοχές

BofA Merrill Lynch: Το 54% των επενδυτών θεωρεί υπερτιμημένα τα ομόλογα και τις μετοχές
Στις αρχές Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε η διακράτηση ρευστότητας από τους επενδυτές
Οι επενδυτές ενίσχυσαν τη διακράκτηση μετρητών στις αρχές του Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας υπόψη μια bearish άποψη σχετικά με την κατάσταση των παγκόσμιων αγορών και προτιμώντας τα μετρητά μέσα σε ένα αγώνα για την επίτευξη αποδόσεων.
Αυτό προκύπτει από την τελευταία μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Οι τοποθετήσεις των επενδυτών σε μετρητά αυξήθηκαν στο 5,5% αυτόν το μήνα, από το 5,4% που ήταν τον Αύγουστο με το 42% των επενδυτών να υποστηρίζει ότι προχώρησε σε ρευστοποιήσεις λόγω μιας χειρότερης προοπτικής για την αγορά.
Από τους ερωτηθέντες, το 20% είπε ότι προτιμά να κρατήσει τα μετρητά έναντι των κρατικών ομολόγων που παρουσιάζουν χαμηλές αποδόσεις ενώ οι τιμές τους έχουν οδηγηθεί σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.



Οι ρευστοποιήσεις οφείλονται και στο γεγονός ότι το 54% των επενδυτών θεωρεί ότι οι μετοχές και τα ομόλογα είναι υπερτιμημένα, σε ιστορικό υψηλό.
Εξάλλου, η BofA Merrill Lynch επισημαίνει ότι «τα risk assets είναι ευάλωτα σε ένα ομολογιακό σοκ», τονίζοντας ότι το 82% των θεσμικών επενδυτών θεωρεί ότι οι τιμές των ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα φούσκας.
Το κυνήγι για απόδοση έχει επιταχυνθεί καθώς οι νομισματικές πολιτικές στην Ιαπωνία και την Ευρώπη έχουν μειώσει τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος.
Αλλά οι αυξανόμενοι φόβοι σχετικά με τα όρια δράσης των κεντρικών τραπεζών οδήγησαν στο sell off την περασμένη Πέμπτη με τις τιμές των ομολόγων να πέφτουν και τον αμερικανικό S&P 500 να έχει τη χειρότερη μέρα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.
Όμως, σύμφωνα με έρευνα της BofA Merrill Lynch, που διεξήχθη μεταξύ 2 και 8 Σεπτεμβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΕΚΤ, το 83% των επενδυτών δήλωσαν ότι αναμένουν πως τα αρνητικά επιτόκια θα παραμείνουν στην Ιαπωνία και την ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης