Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης εκφράσεων προσώπου προτείνει επενδύσεις η UBS

Με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης εκφράσεων προσώπου προτείνει επενδύσεις η UBS
Μια άλλη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που εξετάζει η UBS είναι η συνδρομή της στην αποτίμηση των χαρακτηριστικών προσωπικότητας που πρέπει να έχουν τα υποψήφια στελέχη της
Μια πρωτότυπη μέθοδο επέλεξε να δοκιμάσει η UBS - μεγαλύτερη διαχειρίστρια προσωπικού πλούτου στον πλανήτη  - για να βοηθήσει τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους πελάτες της να αποφασίζουν ταχύτερα πού να επενδύουν τα κεφάλαιά τους: Θα χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI) για να αναλύει τις εκφράσεις του προσώπου τους.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η UBS έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής της ιδιαίτερης αυτής προσέγγισής στην παροχή επενδυτικών συμβουλών, με στόχο να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνητή νοημοσύνη προς μέγιστο όφελός της.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής επενδύσεων (CIO) της UBS, Mark Haefele - που επιβλέπει σχεδόν 2 τρισ. ευρώ ενεργητικού - ένα από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η μεγάλη επενδυτική τράπεζα εξετάζει και ερμηνεύει τις λεπτές εκφράσεις προσώπου των πελατών της ενώ αυτοί παρακολουθούν ένα βίντεο αναφορικά με τον χρηματο-οικονομικό προγραμματισμό.
«Αυτό βοηθά στην αποκάλυψη των [επενδυτικών] προκαταλήψεων των πελατών... Μπορείς να πεις 'Κοίτα, είπες ότι ενδιαφέρεσαι κυρίως για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά αυτή η τεχνητή νοημοσύνη μας δείχνει ότι αυτό που σε ενθουσιάζει είναι ιδέες βραχυπροθέσμων τοποθετήσεων», όπως εξήγησε ο Haefele.
Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης τελεί υπό δοκιμή, με την UBS να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα το υιοθετήσει σε ολόκληρη την τράπεζα.
Μια άλλη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που εξετάζει η UBS είναι η συνδρομή της στην αποτίμηση των χαρακτηριστικών προσωπικότητας που πρέπει να έχουν τα υποψήφια στελέχη της, όπως η ομαδική συνεργασία, η περιέργεια και η θέληση να πετύχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης