Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως ο Κοντομηνάς επιχειρεί να εγκλωβίσει τον Καλογρίτσα και το ταξίδι στις ΗΠΑ

Πως ο Κοντομηνάς επιχειρεί να εγκλωβίσει τον Καλογρίτσα και το ταξίδι στις ΗΠΑ
Η πρεμούρα των κυβερνητικών στελεχών, η «απίθανη» πρόταση Καλογρίτσα που απορρίφθηκε και ο… λογαριασμός
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αν μη τι άλλο στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι είναι καλός πωλητής ειδικά στην περίπτωση της πώλησης της Interamerican.
Και τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμος αν ο Alpha δεν κερδίσει τις δικαστικές προσφυγές ειδικά στο ΣτΕ ότι θα επιτύχει μια ακόμα ιδιαίτερα κερδοφόρο συμφωνία για αυτόν.

Ολόκληρη η κυβέρνηση και στελέχη της από τον Πολάκη έως τον Παπαδημούλη δημοσίως πλέον εκφράζουν την «άποψη» ότι πρέπει ο Δημήτρης Κοντομηνάς να τα βρει με τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Όμως ο Δημήτρης Κοντομηνάς γνωρίζει πολύ καλά ότι προς το παρόν ο κ. Καλογρίτσας λόγω της μη ύπαρξης ΕΣΡ δεν μπορεί να εκπέμψει αλλά ούτε και μπορεί να πέσει μαύρο στον Alpha.
Ουσιαστικά δηλαδή το πάνω χέρι ανήκει στον Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος απέρριψε την αρχική πρόταση Καλογρίτσα και έφυγε στις ΗΠΑ επί δεκαήμερο επικαλούμενος ιατρικούς λόγους.
Το γεγονός αυτό αυξάνει την πίεση στην πλευρά καλογρίτσα αλλά και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια.
Ποια ήταν η πρόταση Kαλογρίτσα που απέρριψε η πλευρά Κοντομηνά;
Πρώτον να αποκτήσει το 51% της νέας εταιρίας μέσω εξαγοράς του Alpha και συγχώνευσης με την εταιρία που κέρδισε την άδεια.
Δεύτερον να μοιραστούν με το Δ Κοντομηνά το κόστος της αδείας και κατ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες να καταβάλει ο κ. Κοντομηνάς την πρώτη δόση για τις άδειες.
Τρίτον να κρατήσει όλο το προσωπικό πλην αυτών που θα έχουν ηγετικό ρόλο στο κανάλι τους οποίους τους οποίους ζήτησε ο κ. καλογρίτσας να είναι δικής του επιλογής και
Τέταρτον να έχει κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική γραμμή του σταθμού
Ο κ. Κοντομηνάς φυσικά απέρριψε χωρίς συζήτηση την πρόταση η οποία είχε αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά αλλά παρέχει ενδείξεις οικονομικής δυσχέρειας από την πλευρά Καλογρίτσα παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή του διαγωνισμού για τις άδειες που διόρισε η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι ο κ. καλογρίτσας έχει την οικονομική επιφάνεια να πληρώσει το κόστος της αδείας.
Όμως ακόμα κι αν ο Κοντομηνάς συμφωνούσε στην πρόταση Καλογρίτσα η συμφωνία δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα καθώς χρειάζεται και αυτή έγκριση ΕΣΡ το οποίο δεν έχει συγκροτηθεί.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι προφανές ότι λειτουργούν πιεστικά για τον κ. Καλογρίτσα ο οποίος βλέπει ότι παρά το γεγονός ότι κέρδισε το διαγωνισμό κινδυνεύει να παραμείνει εκτός τηλεοπτικής αγοράς.
Και μαζί με αυτόν κινδυνεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υλοποιήσει τις επιδιώξεις του.
Υπό αυτές τις συνθήκες φαντάζει μονόδρομος για τον κ. Καλογρίτσα να κάνει συμφωνία με τον κ. Κοντομηνά ανεξαρτήτως της πορείας των δικαστικών προσφυγών και της λειτουργίας ή μη του ΕΣΡ. Όμως μια τέτοια συμφωνία θα του κοστίσει και μάλιστα ακριβά υπό την προϋπόθεση ότι θα βρει τα αναγκαία κεφάλαια.

(πρώτη ενημέρωση 15 Σεπτεμβρίου 2016, 07:31)

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης