Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Δεν έχει τελειώσει το sell off στις αγορές - Έρχεται πτώση έως και -10% στον S&P 500

UBS: Δεν έχει τελειώσει το sell off στις αγορές - Έρχεται πτώση έως και -10% στον S&P 500
Αναμένεται διόρθωση του S&P 500 κατά 8% με 10% προς τα τέλη του Οκτωβρίου ή τις αρχές του Νοεμβρίου
Το sell off της περασμένης Παρασκευής (9/9/2016) δεν ήταν ένα γεγονός μιας ημέρας επισημαίνει σε ανάλυση της η UBS, τονίζοντας ότι η κορυφή (top) στις αγορές για τον Σεπτέμβριο έχει περάσει.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, το «ξεμπλοκάρισμα» στις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και η μεγαλύτερη μεταβλητότητα στην αγορά των ομολόγων αποτέλεσαν το έναυσμα για ρευστοποιήσεις στα risk assets συμπεριλαμβανομένων των μετοχών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο S&P 500 την Παρασκευή έσπασε τις 2.157 μονάδες, το χαμηλό επίπεδο στήριξης του Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ένα «τακτικό short σήμα» ή ένα σύνθημα ότι αναμένονται περαιτέρω μειώσεις.
«Μετά την κατάρρευση της Παρασκευής αλλάζουμε τη στάση μας σε πιο επιφυλακτική καθώς βλέπουμε το κίνδυνο μιας διόρθωσης κατά 8% με 10% προς τα τέλη του Οκτωβρίου ή τις αρχές του Νοεμβρίου» επισημαίνει η UBS.

Screen Shot 2016 09 14 at 9.57.59 AM

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, για τον S&P 500, η στήριξη-κλειδί -ένα επίπεδο κάτω από το οποίο οι traders πιθανότατα δεν θα επιτρέψουν να πέσει ο δείκτης- είναι οι 2.134 με 2.100 μονάδες.
Παράλληλα, η UBS επισημαίνει ότι η μεταβλητότητα στον S&P 500 και τον Russell 2000 εκτοξεύθηκε.
Ωστόσο, οι αναλυτές της UBS δεν είναι οι μόνοι που προβλέπουν ότι το sell off της περασμένης εβδομάδας δεν έχει τελειώσει.
Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει και θα κλείσει το 2016 στις 2.100 μονάδες, λιγότερο από το 2% από το σημερινό επίπεδο του, πριν ανακάμψει στους επόμενους εννέα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης