Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Με εντολή Juncker» δωρεάν Wi-Fi στην επικράτεια της Ε.Ε. στην επόμενη 4ετία

«Με εντολή Juncker» δωρεάν Wi-Fi στην επικράτεια της Ε.Ε. στην επόμενη 4ετία
Μεταξύ άλλων τηλεπικοινωνιακών στόχων, ο Juncker στοχεύει μέχρι το 2025 να προσφέρεται σε κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο κατ' ελάχιστον 100 Mbps
Την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Wi-Fi σε κύριους δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ε.Ε., σχεδιάζει να έχει υλοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επόμενη τετραετία.
Αυτό ανέφερε στην ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union address) χθες Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο οποίος επιδιώκει παράλληλα τουλάχιστον μία πόλη σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. να έχει παρατάξει τεχνολογία κινητών τηλεπικοινωνιών επόμενης γενιάς 5G μέχρι το 2020.
Για τον Juncker, οι ψηφιακές τεχνολογίες πλέον διαπερνούν κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής, γι' αυτό και θέλει όλους τους πολίτες να μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο.
«Το να ωφελούνται όλοι από τη συνδεσιμότητα, σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει σημασία σε ποιά περιοχή ζεις ή πόσα κερδίζεις», όπως τόνισε, για να προσθέσει: «Προτείνουμε τον εξοπλισμό κάθε χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο γύρω από τα βασικά κέντρα της δημόσιας ζωής, μέχρι το 2020».
Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Juncker, το σχέδιό του περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν Wi-Fi σε πλατείες, βιβλιοθήκες και δημόσια κτίρια.
Αν και ενδιαφέρον, το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μοιάζει να μην διαθέτει επαρκείς πόρους για την υλοποίησή του, καθώς θα διαθέσει κατά μέγιστη αξία μόλις 120 εκατ. ευρώ - μόνο για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού - με το κόστος τηλεπικοινωνιακών συνδρομών, συντήρησης και άλλων συναφών εξόδων να βαραίνει τις τοπικές αρχές.
Μεταξύ άλλων τηλεπικοινωνιακών στόχων, ο Juncker στοχεύει μέχρι το 2025 να προσφέρεται σε κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο κατ' ελάχιστον 100 Mbps και ταχύτητα μεταφόρτωσης (upload και download) 1 GBps σε όλα τα νοσοκομεία, τα κτίρια δημόσιας διοίκησης και άλλων δημοσίων υπηρεσιών που εξαρτώνται από ψηφιακές τεχνολογίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης