Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο 70% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016

Reuters: Στο 70% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016
Tο αντίστοιχο ποσοστό στις αγορές είναι χαμηλότερο του 40%
Στο 70% διαμορφώνονται οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ψηφοφορία μεταξύ των οικονομολόγων, που μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters.
Όπως φαίνεται, οι οικονομολόγοι έχουν αρχίσει να πείθονται ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της, παρά τον αδύναμο πληθωρισμό και την αδύναμη ανάπτυξη των μισθών.
Σε αυτό φαίνεται να έχουν συνδράμει και πολλά στελέχη της Fed, τα οποία με δηλώσεις τους έχουν υποδείξει ότι η αμερικανική οικονομία είναι έτοιμη για υψηλότερα επιτόκια, «κλείνοντας το μάτι» σε αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις στελέχους της Fed, της Lael Brainard, πριν τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας αποδυνάμωσαν το σενάριο αύξησης των επιτοκίων αυτόν τον μήνα.
Σε κάθε περίπτωση, κοινή εκτίμηση των οικονομολόγων είναι ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν στο εύρος 0,50-0,75% στο δ’ τρίμηνο του 2016, με το 70% να βλέπει αύξηση στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται, πάντως, ότι το αντίστοιχο ποσοστό στις αγορές είναι χαμηλότερο του 40%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης