Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μειωμένες πωλήσεις εμφάνισε στο εξάμηνο η Περσεύς – Λόγω φόρου τα καθαρά κέρδη είναι αυξημένα 32%

tags :
Μειωμένες πωλήσεις εμφάνισε στο εξάμηνο η Περσεύς – Λόγω φόρου τα καθαρά κέρδη είναι αυξημένα 32%
Από εποχικότητα χαρακτηρίζεται ο κλάδος – Το τρίτο τρίμηνο είναι το πιο ισχυρό για την εταιρεία
Οι πωλήσεις της Περσεύς ανήλθαν σε 17,81 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 7% σε σχέση µε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Ωστόσο, το Περιθώριο μικτού κέρδους αυξήθηκε σε 14,85% από 13,32% της προηγούμενης αντίστοιχης περυσινής περιόδου και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 200,6 χιλ. ευρώ από 238 χιλ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 15%.
Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στις 231 χιλ. ευρώ έναντι 175 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου καταγράφοντας αύξηση 32%.
Τα EBITDA υποχώρησαν 5% και στα 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η τιμή των ψαριών (τσιπούρα – λαβράκι), εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα εξαιτίας των χαμηλών αποθεμάτων.
Ωστόσο η ενίσχυση των τιμών των α΄ υλών των ιχθυοτροφών, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και η περιορισμένη ρευστότητα που διοχετεύουν στην αγορά τα πιστωτικά ιδρύματα αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου, ο οποίος εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων εξαγωγικών κλάδων.
Περαιτέρω ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσιάζει εποχικότητα.
Λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών του ψαριού, οι ποσοτικές ανάγκες διατροφής του μεταβάλλονται ανάλογα µε τη θερμοκρασία του νερού εκτροφής.
Το στοιχείο αυτό έχει ως αποτέλεσµα την υψηλή κατανάλωση ιχθυοτροφών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Ιούνιος-Οκτώβριος).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης