Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση στο πετρέλαιο με εβδομαδιαία υποχώρηση άνω του 4% - Στα 46,05 δολ. το Brent

Νέα πτώση στο πετρέλαιο με εβδομαδιαία υποχώρηση άνω του 4% - Στα 46,05 δολ. το Brent
Σε έκθεσή της, η επενδυτική τράπεζα UBS προέβλεψε ότι η μέση τιμή του αργού πετρελαίου θα διαμορφωθεί το 2016 σε 60 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, ενώ το 2018 θα ανέλθει σε 70 δολάρια ανά βαρέλι
Πτώση μεγαλύτερη του 1% κατέγραψαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, κυρίως λόγω της είδησης για συνεχιζόμενη διόγκωση της ιρανικής παραγωγής, η οποία προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές ότι η υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού» θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφεί στην τρέχουσα συγκυρία, με τη Λιβύη και τη Νιγηρία να εκτιμάται ότι θα αυξήσουν και αυτές την παραγωγή πετρελαίου τους.
Συγκεκριμένα, το Ιράν - τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιο-παραγωγός χώρα του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC - φέρεται να
αύξησε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου της (κυρίως σε Ασία και Ευρώπη) σε περισσότερα από 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο του 2016, προσεγγίζοντας το εξαγωγικό επίπεδο της χώρας στην περίοδο πριν από την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς πλατφόρμες εξόρυξης, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών εν λειτουργία στις ΗΠΑ αυξήθηκε (για 11η φορά στις τελευταίες 12 εβδομάδες) κατά 2, για να ανέλθει σε 416, έναντι 644 την ίδια στιγμή περύσι.
Σε έκθεσή της, η επενδυτική τράπεζα UBS προέβλεψε ότι η μέση τιμή του αργού πετρελαίου θα διαμορφωθεί το 2016 σε 60 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, ενώ το 2018 θα ανέλθει σε 70 δολάρια ανά βαρέλι.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 1,16% ή κατά 54 σεντς, για να περιοριστεί στα 46,05 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας πτώση 4,25% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.
Μεγαλύτερη υποχώρηση 1,41% ή 62 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του future Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να περιοριστεί στα 43,29 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας απώλειες 5,82% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης