Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, ελέω πετρελαίου - Σε Fed και BoJ το βλέμμα των επενδυτών

Άνοδος στη Wall Street, ελέω πετρελαίου - Σε Fed και BoJ το βλέμμα των επενδυτών
Οι αναλυτές αναμένουν πως θα υπάρξουν περαιτέρω δράση από τη BoJ, αλλά διατήρηση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed
Θετικές τάσεις επικρατούν στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και να προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), αλλά και της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan - BoJ).
Σημειώνεται πως και οι δύο κεντρικές τράπεζες ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.
Οι αναλυτές αναμένουν πως θα υπάρξουν περαιτέρω δράση από τη BoJ, αλλά διατήρηση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, η οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσει τελικώς σε αύξηση των επιτοκίων της στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch, οι αγορές τοποθετούν τις πιθανότητες αύξησης των δολαριακών επιτοκίων την ερχόμενη Τετάρτη μόλις στο 12%.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ανακάμπτουν, μετά τη δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, ότι μια συμφωνία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για σταθεροποίηση της αγοράς ενδέχεται να ανακοινωθεί μέσα στον μήνα.
Ενδεικτικά, περί τις 16:27, το αργό πετρέλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύεται κατά 0,81%, στα 43,38 δολάρια ανά βαρέλι, και το πετρέλαιο Brent παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύεται κατά 0,72%, στα 46,10 δολάρια ανά βαρέλι.
Στα της συνεδρίασης, άνοδο 0,52% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 18.217,34 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,43%, στις 5.267,25 μονάδες, ενώ ο S&P 500, δείκτης βαρόμετρο, ενισχύεται κατά 0,46%, στα 2.148,93 μονάδες.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης