Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση MARC: Δυσαρεστημένο ή θυμωμένο με την κυβέρνηση το 71,7% των πολιτών

Δημοσκόπηση MARC: Δυσαρεστημένο ή θυμωμένο με την κυβέρνηση το 71,7% των πολιτών
Το 83% ποσοστό εκδηλώνει έντονη ανησυχία για το μέλλον της χώρας μας
Τεράστια είναι η δυσαρέσκεια των Ελλήνων πολιτών για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάτι που αποδεικνύεται και από τη σημερινή (21/9) δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha.
Ειδικότερα, το 71,7% των ερωτηθέντων πολιτών αισθάνεται θυμό (34%) ή απογοήτευση (37,7%) απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή το 83,3% κρίνει αρνητικά την πορεία της.
Επίσης, το 83% ποσοστό εκδηλώνει έντονη ανησυχία για το μέλλον της χώρας μας, ενώ μόλις το 12% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξο.
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 72% απάντησε πως δεν ικανοποιήθηκε, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο 51%.
Σε αντίθετο κλίμα, το 13,2% ικανοποιήθηκε με όσα άκουσε από τον πρωθυπουργό, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι 31,8%.
Στην ερώτηση "ποιος έχει καλύτερο κυβερνητικό σχέδιο", ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 33,7%, έναντι 15,2% του κ. Τσίπρα, με το 45,9% να απαντά "κανένας".
Επιπλέον, το 34% πιστεύει πως αν η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ενώ ένα ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα.
Το 26% απαντά "τα ίδια".
Σχετικά με τον επίμαχο και αμφισβητούμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο, με το 74,6% να πιστεύει πως το κίνητρο της κυβέρνησης είναι οι πολιτικές σκοπιμότητες.
Μόλις 16,7% που πιστεύει πως έγινε για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Σημειώνεται πως το 90,3% των πολιτών απάντησαν πως δεν θέλουν να κλείσει ο Alpha.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης