Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Οι εκλογές στις ΗΠΑ ενδέχεται να ματαιώσουν την αύξηση των δολαριακών επιτοκίων τον Δεκέμβριο

ING: Οι εκλογές στις ΗΠΑ ενδέχεται να ματαιώσουν την αύξηση των δολαριακών επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Αύξηση των επιτοκίων το α’ τρίμηνο του 2017 «βλέπει» προς το παρόν η ολλανδική τράπεζα
Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια της Fed για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, διατυπώνει η ολλανδική τράπεζα ING.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (21/9).
Ωστόσο, στην ανακοίνωση της απόφασής της υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις πως τα επιτόκια θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον.
Για ακόμα μια φορά, ωστόσο, η Fed αποφάσισε να περιμένει περισσότερα στοιχεία, προτού προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Οι αναλυτές της ING αναμένουν πως στόχος της Fed είναι να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, εντούτοις το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου μπορεί να καθυστερήσει εκ νέου την απόφαση, αν οδηγήσει τις αγορές σε πτώση.
Ως εκ τούτου, αν και τα στοιχεία για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο πληθαίνουν, εντούτοις η ING θα περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών, προτού αναθεωρήσει την εκτίμησή της για αύξηση των επιτοκίων το α’ τρίμηνο του 2017.
Σύμφωνα με την ING το πιο βασικό κομμάτι από την ανακοίνωση της Fed είναι η φράση: «Η Επιτροπή [FOMC] κρίνει πως έχει ενισχυθεί η περίπτωση για μια αύξηση στα παρεμβατικά επιτόκια, όμως αποφάσισε, προς το παρόν, να περιμένει για περισσότερα τεκμήρια συνεχιζόμενης προόδου προς την επίτευξη των στόχων της».
Έτσι, καταλήγει η ING, η αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο φαίνεται εξαιρετικά πιθανή αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσει κανείς την πολιτική -ωστόσο με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν ολοένα και εγγύτερα, υπάρχουν ακόμα πιθανότητες περαιτέρω καθυστέρησης της απόφασης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης