Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πενήντα συνεδριάσεις συσσώρευσης στο χρηματιστήριο – Μόνο σε 5 ο όγκος ξεπέρασε τα 100 εκατ. τεμάχια

Πενήντα συνεδριάσεις συσσώρευσης στο χρηματιστήριο – Μόνο σε 5 ο όγκος ξεπέρασε τα 100 εκατ. τεμάχια
Παγιώνεται η αδιαφορία των επενδυτών και όσοι έχουν μείνει παρακολουθούν από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις – Πως συνδέονται με το μέλλον του ΧΑ
Στις πολιτικές εξελίξεις έχουν στραφεί τα βλέμματα των επενδυτών με όσους εξακολουθούν να ασχολούνται με το ΧΑ να τονίζουν πως και από αυτές κρίνεται το μέλλον του ΧΑ.
Ιδιαίτερα στις τελευταίες μέρες όπου η χώρα κατακλύζεται με αποκαλύψεις γύρω από τον επιχειρηματία που έλαβε έργα του δημοσίου με δάνεια από την Τράπεζα Αττικής και παράλληλα έλαβε και άδεια τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας με ενέχυρο βοσκοτόπια έχουν τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών.
Πιθανές πολιτικές εξελίξεις θα φέρουν αναταράξεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό που τους τελευταίους δύο μήνες αποτελεί μνημείο μιζέριας και αδιαφορίας.
Οι επιχειρηματίες ζητούν να μπει τέλος στην μακρά περίοδο ύφεσης και τονίζουν πως καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προκαλεί ζημιά στα αποτελέσματα των εταιρειών.
Πρόσφατα η Eurobank Equities σημείωσε ότι δυστυχώς βρισκόμαστε ξανά εκεί που βρισκόμασταν πριν από ένα χρόνο όταν περιμέναμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τονίζει τις καθυστερήσεις, οι οποίες δεν αφήνουν να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων καθυστερούν την ανάπτυξη, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται δείχνουν ότι δύσκολα θα ξεφύγουμε από την ύφεση.
Χθες μάλιστα, όπου το κλίμα στην Ευρώπη ήταν πιο υποστηρικτικό το ΧΑ δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη γνωστή εικόνα, καθώς δεν είναι ικανό να τραβήξει επενδύσεις.
Οι επενδυτές, ειδικά αυτοί του εξωτερικού, έχουν πρόσφατα τοποθετηθεί για το τι πιστεύουν για τη χώρα σε πρόσφατο road show όπου τόνιζαν ότι κουράστηκαν με την Ελλάδα και την κυβέρνηση.
Αυτό αποτελεί για κάποια στελέχη της αγοράς σημείο αναφοράς και αναφέρουν πως αν τα όσα δημοσιεύονται για τον «κόκκινο» εργολάβο καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση, ίσως το χρηματιστήριο να αντιδράσει έντονα ανοδικά, καθώς θα εκληφθεί από τους επενδυτές ως αλλαγή κυβέρνησης και κυβερνητικής πολιτικής.
Προς το παρόν το ΧΑ εξακολουθεί να συσσωρεύει μεταξύ των 550 και 580 μονάδων για 50 συνεχόμενες συνεδριάσεις, χωρίς να έχει καταφέρει να διασπάσει τη συσσώρευση.
Μάλιστα στις συνεδριάσεις αυτές μόνο 5 φορές έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει όγκο άνω των 100 εκατ. τεμαχίων.
Διαγραμματικά ο γενικός δείκτης βρίσκεται κάτω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τις 570 μονάδες.
Από τις μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 25, η Lamda Dev. διαπραγματεύεται σταθερά πάνω από τον 200άρη εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, όπως και οι Jumbo, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie ενώ η Μυτιληναίος κινείται ανάμεσα στον εκθετικό και απλό κινητό των 200 ημερών όπως και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ η Terna Energy και η ΕΥΔΑΠ.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης