Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,50% του δολαρίου ΗΠΑ μετά την απόφαση Fed για αμετάβλητα επιτόκια

Απώλειες 0,50% του δολαρίου ΗΠΑ μετά την απόφαση Fed για αμετάβλητα επιτόκια
Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό 3,5 εβδομάδων - μέχρι τα 100,304 γιέν - καθώς είχε ήδη χάσει περίπου 1% της αξίας του έναντι του γιέν μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της BoJ
Απώλειες κατέγραψε το δολάριο ΗΠΑ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι διατήρησε αμετάβλητα τα παρεμβατικά επιτόκια του αμερικανικού νομίσματος.
Συγκεκριμένα, ο δολαριακός δείκτης - που παρακολουθεί τη συναλλαγματική αξία του δολαρίου έναντι έξι κύριων ξένων νομισμάτων - απώλεσε περισσότερο από 0,50% της αξίας του, για να περιοριστεί σε 95,515 μονάδες.
Ιδιαίτερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό 3,5 εβδομάδων - μέχρι τα 100,304 γιέν - καθώς είχε ήδη χάσει περίπου 1% της αξίας του έναντι του γιέν μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της BoJ για επανεστίαση της νομισματικής της πολιτικής στις αποδόσεις των μακροπροθέσμων ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, πριν τις ανακοινώσεις της Fed.
Η ίδια η αντίδραση των επενδυτών να οδηγήσουν σε άνοδο το ιαπωνικό νόμισμα μετά τις ανακοινώσεις της Fed, αποκαλύπτει τη δυσπιστία τους απέναντι σε οτιδήποτε αποφασίζει και ανακοινώνει η BoJ, η οποία δείχνει ανήμπορη να προκαλέσει πληθωρισμό και να τονώσει την ανάπτυξη.
Στην αλλαγή της ημέρας την Πέμπτη 22/9, το ευρώ είχε διαμορφωθεί στα 1,11907 δολάρια - με μέγιστη τιμή τα 1,11969 δολάρια - και η βρετανική στερλίνα διαπραγματευόταν στα 1,30331 δολάρια (μέγιστη τα 1,30473 δολάρια), με το αμερικανικό νόμισμα να αντιστοιχεί σε 0,97399 ελβετικά φράγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης