Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΕ: Τα μνημόνια οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους

ΛΑΕ: Τα μνημόνια οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους
Οι νόμοι – “γκιλοτίνες” έχουν οξύνει δραματικά τα προβλήματα -και- στον κλάδο των ναυτεργατών»  
Νέα επίθεση κατά των πολιτικών λιτότητας εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, αυτή τη φορά με αφορμή τους νόμους - «γκιλοτίνες» για τον κλάδο των ναυτεργατών.
«Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την σαρανταοκτάωρη απεργία η οποία πραγματοποιείται μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Οι νόμοι – “γκιλοτίνες” των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και των συντάξεων από το 2010 και μετά, σε συνδυασμό με τις νέες “δηλητηριώδεις” αλλαγές του 3ου μνημονίου, έχουν οξύνει δραματικά τα προβλήματα -και- στον κλάδο των ναυτεργατών.
Το πρόσφατο χτύπημα σε βάρος τους δόθηκε με το δραματικό “κούρεμα” των επικουρικών συντάξεων τους και η συνέχεια, βάσει των προαπαιτουμένων του 3ου μνημονίου, θα είναι ακόμη χειρότερη με περαιτέρω μειώσεις μισθών και νέες απώλειες θέσεων εργασίας», τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση η ΛΑ.Ε., συμπληρώνοντας:
«Την ίδια στιγμή, οι εφοπλιστές ασκούν πιέσεις για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης – “εξαθλίωσης” των ναυτεργατών, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να συναινούν επί της ουσίας παίζοντας το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου”, ενώ “κλείνουν το μάτι” στην εργοδοσία.
Τα μνημόνια και η ασφυκτική λιτότητα οδηγούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν την εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων».
Καταλήγοντας, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπενθυμίζει την πάγια θέση του πως «μοναδική απάντηση στις ασκούμενες πολιτικές φτωχοποίησης της πλειονότητας του κοινωνικού συνόλου αποτελεί η δημιουργία ενός λαϊκού “μετώπου” για την ανατροπή των μνημονίων και την προώθηση ενός εναλλακτικού αντιμνημονιακού, αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την έξοδο από την -υπό καθεστώς γερμανικής επικυριαρχίας- Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης