Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Χωρίς ανάκαμψη εταιρικών κερδών, αποκλείεται ένα ράλι στη Wall

Fidelity: Χωρίς ανάκαμψη εταιρικών κερδών, αποκλείεται ένα ράλι στη Wall
Κολλημένες σε στάση αναμονής οι αμερικανικές μετοχές, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της Fidelity Investments 
Μπορεί οι μετοχές να ανακάμπτουν, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve - Fed) να διατηρήσει αμετάβλητα τα δολαριακά επιτόκια, εντούτοις οι επενδυτές δεν πρέπει να αναμένουν κάποιο σημαντικό ράλι ανόδου, έως ότου ανακάμψουν τα εταιρικά κέρδη.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Jurrien Timmer, ανώτερο στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Fidelity Investments, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Στις δύο εβδομάδες πριν την ανακοίνωση της Fed ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2%, ενώ μετά την ανακοίνωση καταγράφει κέρδη, ωστόσο ο Timmer αμφισβητεί το ενδεχόμενο σημαντικής ανόδου του δείκτη.
«Αν δεν υπάρχει ανάκαμψη των εταιρικών κερδών, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν και να ωθήσουν σε άνοδο τις μετοχές, ό,τι και αν κάνει η Fed, οπότε ουσιαστικά βρίσκονται κολλημένες σε στάση αναμονής», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος εκτίμησε πως αν οι μετοχές μπορούν να αντέξουν μια αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου θα κριθεί από την ανάπτυξη των εταιρικών κερδών.
Σύμφωνα με τον Timmer, οι μετοχές είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στην άνοδο της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, με τον αναλυτή να τονίζει πως αν η απόδοση του ομολόγου αυξηθεί κατά 1%, τότε οι μετοχές θα είναι περίπου 20% υπερτιμημένες.
Σε περίπτωση, ωστόσο, που αυτό συμβεί, ενώ τα εταιρικά κέρδη έχουν αυξηθεί κατά περίπου 6%, τότε οι μετοχές θα παραμένουν υποτιμημένες, σε σχέση με τα ομόλογα, είπε.
«Αυτό είναι το δομικό πρόβλημα που έχουμε σε αυτόν τον κύκλο νομισματικής πολιτικής και για αυτό πιστεύω ότι αγορές βλέπουν την απόφαση της Fed και αναμένουν μόλις μία αύξηση των επιτοκίων, σε αυτό τον κύκλο, και αυτό είναι το σωστό», σημείωσε ο Timmer.
Σημειώνεται πως, προς το παρόν, η αγορά τοποθετεί το ενδεχόμενο αύξησης των δολαριακών επιτοκίων τον Δεκέμβριο στο 58%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης